A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország

Súlyos betegségek megelőzésében segít az Emmi

A krónikus vesebetegségek és az emésztőrendszeri daganatok is nagyon sok problémát okoznak a magyar lakosságnak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma új szakmai irányelvek bevezetésével segíti a diagnózis felállítását és a kezelést.

Magyar Nemzet
2021. 10. 19. 17:02
2021.06.09. Budapest Leírás:Csúcsinnováció a magyar egészségiparban: vágás nélküli módszerek a rákgyógyításban címmel tartottak sajtóeseményt a Premier Med Egészségügyi-, Oktató- és Kutatóintézeben. Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Éberling András
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tápcsatorna daganatos elváltozásai a populáció öregedése és a környezeti tényezők miatt jelentős terhet rónak a társadalomra – fogalmaz most kiadott közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), hozzátéve: az összes daganatos elváltozás mintegy negyede a tápcsatornát érinti. Ezek a problémák azonban megelőzhetők. Amint a szövegben olvasható, az emésztőrendszer daganatai a legtöbb esetben hosszú évek alatt alakulnak ki, amelyeket lassan előrehaladó és endoszkóposan jól azonosítható rákmegelőző állapotok előznek meg a felső és alsó tápcsatornában egyaránt. A tápcsatorna endoszkópos vizsgálata lehetőséget ad a rákmegelőző állapotok és a korai rákok azonosítására, valamint sok esetben a léziók eltávolítására is. A minisztérium az egészségügy számára új szakmai irányelveket dolgozott ki és vezetett be, amelyek segítik a hatékony fellépést e daganatos betegségek ellen.

Az Emmi egy másik közleménye szerint a szaktárca koordinálásával ugyancsak új irányelveket fogadtak el az idült vesebetegségek diagnózisára és kezelésére is. A lépést azzal indokolták, hogy a krónikus vesebetegség nagyon gyakori és fokozott kardiovaszkuláris kockázatot jelent, ugyanakkor megelőzhető és eredményesen kezelhető. A szisztematikus módszertannal kifejlesztett, tudományos vizsgálatok által alátámasztott és alkalmazott egészségügyi szakmai irányelv ellátás minőségét. Az egészségügyi szakmai irányelvben megfogalmazott ajánlások az elérhető legmagasabb szintű tudományos eredmények, a klinikai tapasztalatok, az ellátottak szempontjai, valamint a magyar egészségügyi ellátórendszer sajátságainak együttes figyelembevételével kerültek kialakításra – tájékoztat a közlemény.

Borítókép: Éberling András

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.