időjárás 4°C Taksony 2021. November 29.
logo

Újabb 25 milliárdot biztosít a kormány a falusi utcák, intézmények felújítására

Forrás: MTI
2021.10.07. 12:39 2021.10.07. 12:47
Újabb 25 milliárdot biztosít a kormány a falusi utcák, intézmények felújítására

Újabb 25 milliárd forintot biztosít a kormány a falusi utcák, intézmények felújítására, valamint falusi civil szervezetek, egyházközségek, önkormányzatok támogatására – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön a Facebook-oldalán.

Gyopáros Alpár a közösségi oldalon megosztott videóban hangsúlyozta, a kormány számára kiemelt jelentősége van a magyar vidék fejlesztésének, ezt jelzi a Magyar falu program elindítása és folyamatos bővülése.

A programban megújulnak az utak, a járdák, az intézmények és a fiatal családok otthonai is

– tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány döntésének köszönhetően idén további 25 milliárd forint áll rendelkezésre, a összegből falusi óvodák, orvosi rendelők, faluházak, szolgálati lakások és közösségi terek újulhatnak meg. Ezek mellett falusi egyházközségek és civil szervezetek is támogatást kaphatnak – fűzte hozzá.

Mindezeken túl a kormány további 3,5 milliárd forintot biztosít a településeket összekötő, alacsonyabb rendű úthálózat korszerűsítésére

– tudatta Gyopáros Alpár.

Folytatjuk azt a vidéképítő munkát, amellyel a Gyurcsány-korszak falurombolásának következményeit orvosoljuk. Hajrá, falvak! – mondta a kormánybiztos.

(Borítókép: Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa a Magyar falu program idei első pályázati eredményeinek kihirdetése alkalmából rendezett sajtótájékoztatón 2021. június 28-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)