Azok beszélnek a hajléktalanhelyzet problémáiról, akik azokat okozták

A Józsefvárosi Fidesz szerint nem képmutató cseverészésre, hanem valódi megoldásokra van szükség.

2021. 11. 11. 13:45
null
Fotó: Nagy Daniel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Képmutatás, hogy azok beszélnek a hajléktalanhelyzet problémáiról, akik azokat okozták. Karácsony Gergely főpolgármester és Pikó András polgármester két év után kedélyesen elcsevegtek egy meleg irodában arról a katasztrofális hajléktalanhelyzetről, amit ők ketten hoztak össze Józsefvárosban” – írta közleményében a józsefvárosi Fidesz, miután Karácsony Gergely főpolgármester a VIII. kerület polgármesterénél járt a napokban. 

Pikó András és Karácsony Gergely elsősorban a kerületben lévő hajléktalanproblémákról tartott megbeszélést. Mint a megbeszélés témájáról közölték: a VIII. kerület hagyományosan jelentős szerepet vállal a hajléktalanellátásban.

„Miután megengedték, hogy a hajléktalanok az utcán és lépcsőházakban éljenek, majd a lakók megkérdezése nélkül költöztettek közülük sokakat a Kőbányai út 22-be és idősotthonokba, ideje lenne látszatintézkedések és kommunikációs trükközések helyett végre meghallgatni a józsefvárosiakat. 

Nem képmutató cseverészésre van szükség, hanem valódi megoldásokra

– szögezte le a helyi kormánypárt. Mint ismert: másfél évvel ezelőtt Karácsony és Pikó hajléktalanokat költöztetett be egy fővárosi tulajdonú, ám a VIII. kerületben található bérházba. 

Az együttélés finoman fogalmazva sem problémamentes, a lakók elmondása szerint erősen zavarják nyugalmukban őket a beköltöztetettek. Tivornyákról, balhékról és a közbiztonság megrendüléséről számoltak be, van olyan, aki alig mer este kimozdulni a lakásából, mert előfordulnak késeléses esetek. A főváros és az önkormányzat tud a problémáról, mégsem tettek eddig ellene. Sőt, a főpolgármester még egy csepeli idősotthonba is fedél nélkülieket költöztetett, holott a „minta” már rendelkezésre állt, ami a vegyes együttélést illeti. Ugyanis a hajléktalanok sem a bérházban, sem a nyugdíjasházban nem változtattak addigi életvitelükön.

Sára Botond, a józsefvárosi Fidesz alelnöke úgy fogalmazott: az emberek csalódtak Karácsonyban és a józsefvárosi vezetésben is, nem ezt ígérték nekik.

„Úgy tűnik, mégiscsak igazak lehetnek a hírek, egy újabb nyilvánosságra került hangfelvételből elég egyértelműnek tűnik, hogy Karácsonyék titokban eladnák a Városházát. 

Most megy a beetetés egy közparkkal és szívhez szóló kommunikációval, majd a választás után nyélbe ütik az üzletet. Ez van, amikor a baloldal hatalomhoz jut. Átverik az embereket, eladják és átjátsszák a haveroknak, amit csak lehet, ahogy azt a Gyurcsány-korszakban tanulták

– vont párhuzamot Józsefváros korábbi polgármestere Karácsony és Pikó András között. Sára Botond hozzátette: ugyanez megy Józsefvárosban is, hangzatos ígéretek és hazugságok után szépen sutyiban évekre kijátszották a kerület balatoni strandját, innen már csak egy lépés, hogy azt is eladják az eddigi 1,5 milliárdos vagyon után, amit 2 év alatt eltapsoltak.

Borítókép: Karácsony Gergely és Pikó András a hajléktalanhelyzetről tárgyalt (Fotó: Facebook/Karácsony Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.