Bige László totális háborút hirdetett a kormány ellen

A baloldali oligarcha úgy fogalmazott a Partizánnak, hogy a mai kormány helyett a tarka macskáját is inkább tudná ajánlani az országnak.

Forrás: mandiner.hu2021. 11. 01. 9:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról korábban már beszámolt a Mandiner, hét éven át folytatott jogsértő kartellezést a műtrágyapiacon és okozhatott ezzel jelentős károkat a gazdáknak Bige László mil­liárdos nagyvállalkozó, aki saját bevallása szerint a baloldal kampányának a finanszírozására készül. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 14 milliárd forintos bírságot rótt ki a versenyjogi szabályok súlyos megsértése miatt. 

A Partizán vasárnapi adásában reagált először a baloldali oligarcha a GVH szankciójára. A Bigéhez köthető teljes cégcsoport 11 milliárd forintos bírságot kapott végül, a fennmaradó hárommil­liárdot a Hőgyészi Kft., illetve a részben együttműködő Cargill kapta – olvasható a Mandiner oldalán.

Csányi Sándort okolja az eljárás miatt a baloldali oligarcha

Tönkre akarnak tenni

– kezdte mondandóját Bige László Gulyás Márton vendégeként. Hozzátette: Ez a kormánynak egy gazdaságvédelmi akcióterve, eljött az ideje annak, hogy minket tönkretegyenek és „aztán elosztanak egymás között”.  

Abszolút politikai célú támadás ez. Semmiféle köze nincs a józan észhez, meg a való világhoz – hangoztatta a baloldali milliárdos a GVH szankciójával kapcsolatban.

Csányinak és a KITE Zrt.-nek az érdeke az egész vizsgálat

Pénzzel is támogatná Márki-Zay Pétert Bige László

Márki-Zay Péter nagyon jó lenne Magyarországnak

– mondta a baloldali oligarcha, majd hozzátette: végre harminc év után lenne egy független miniszterelnök-jelöltünk. Leszögezte: hajlandó lenne anyagilag is támogatni a kampányát.

A mai kormány helyett a tarka macskámat is tudnám ajánlani

– fűzte hozzá Bige.

„Jól értem, kormányváltás nélkül nem látja esélyesnek, hogy képes lesz megtartani a cégbirodalmát?” – kérdezte Gulyás, mire a baloldali oligarcha leszögezte: fel sem merül, hogy nem tartaná meg a hálózatát.

Kormányváltás nélkül is meg tudom tartani a cégbirodalmamat

– fűzte hozzá Bige, aki korábban, egy márciusi Partizán-interjúban gyakorlatilag felajánlotta, hogy ha megszüntetik vele szemben a büntetőeljárást, akkor távol tartja magát a politikától.

A büntető igazságszolgáltatást viszont láthatólag nem hatotta meg a baloldali oligarcha felajánlkozása, és az eljárás megszüntetése helyett vádat emeltek ellene.

Szintén év eleji fejlemény, hogy Horn Gábor,  az EU-s pénzekből ellenzéki előválasztási vitákat szervező Republikon Intézet vezetője is tiszteletét tette Bige házában – írja a Maninder.

Biztosat persze nem tudni, sem a látogatásról, sem arról, hogy ha így volt, akkor miről egyeztettek, ugyanis az egykori SZDSZ-es politikust hiába kérdezte a Mandiner, nem reagált a Bige Lászlóval való kapcsolatára vonatkozó kérdéseikre.

A Mandiner Bige Lászlóról készült portréja ITT olvasható.

Borítókép: YouTube/Partizán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.