Börtönbe ment Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője

A koronavírus-járvány súlyosbodó, negyedik szakaszában elrendelték a látogatótilalmat a büntetés-végrehajtási intézményekben. A hétfőtől élő tilalomról, annak okairól, a megelőzés fontosságáról és lehetőségeiről Győrfi Pál oktatófilmben beszélt a fogvatartottaknak.

2021. 11. 07. 16:03
Forrás: BvOP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Börtönbe ment Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, hogy személyesen tájékoztassa a fogvatartottakat a Covid–19-járvány fokozódásáról, a megelőzés lehetőségeiről, valamint arról, hogy november 8-tól ideiglenesen újra felfüggesztik a látogatófogadásokat, amire a járvány harmadik fáziásának csillapultával csak július 1-jétől volt lehetőség. 

Az aktuális járványügyi helyzet értékelése alapján, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság (BVOP) operatív törzsének javaslatára született meg a büntetés-végrehajtási szervezet intézkedése, amelyre ideiglenesen, járványügyi megelőző érdekből van szükség. A büntetés-végrehajtási szervezet ezzel az intézkedéssel minimalizálni kívánja annak a lehetőségét, hogy járvány alakuljon ki a börtönök falain belül, ezzel veszélyeztetve a testület személyi állományát és a teljes fogvatartotti közösséget.

Az intézkedés céljáról a reintegrációs tisztek kiscsoportos foglalkozás keretében tájékoztatják a fogvatartottakat. A legfrissebb járványügyi tudnivalókról az ország valamennyi börtönében figyelemfelhívó plakátok, valamint a zárkákban lévő zárt láncú televíziókon videófilm útján adnak tájékoztatást a fogvatartottak részére. A hozzátartozók tájékoztatása levélben és a szervezet honlapján, a bv.gov.hu oldalon történik meg.

A kommunikációs főosztály nevében leszögezték: a prevenciós intézkedések mellett kiemelt figyelmet fordítanak az elítéltek családtagjaikkal való kapcsolattartásának folyamatos biztosítására. Ennek érdekében minden fogvatartott számára elérhetővé tették a Skype-alapú élő online telefonálási lehetőséget, továbbá megnövelték a hagyományos telefonos beszélgetések időtartamát is.

A legutóbbi, fogvatartottak részére készített filmjükben pedig Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője mondta el a legfontosabb tudnivalókat.

Borítókép: Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője a fogvatartottak számára a börtönben készült tájékoztatófilm egyik kockáján (Videó forrása: BVOP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.