Fürjes: A kormány állja a szavát! Indulhatnak az utalások!

Az Egészséges Budapest program keretében idén is jár a több mint tízmilliárd forint a fővárosi kerületeknek.

Forrás: Facebook2021. 11. 23. 14:30
null
Budapest, 2018. július 16. Az Egészséges Budapest Programban 5,1 milliárd forintos kormánytámogatással megújuló, III. kerületi Csobánka téri Szent Margit Rendelõintézet fõnõvéri irodája a felújítás elõtt 2018. július 16-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egészséges Budapest program keretében idén is jár a több mint tízmilliárd forint a fővárosi kerületeknek. 

A pénz az Emberi Erőforrások Minisztériumának rendelkezésére áll, indulhatnak az utalások! 

– hangsúlyozta a közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Fürjes Balázs, megjegyezve: az igényelt forrásokat a Főváros és az érintett kerületek is rendben megkapják.

A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár emlékeztetett: 

a kormány az Egészséges Budapest program keretében 2020–2024 között évi tízmilliárd forinttal – összesen ötvenmilliárddal támogatja a budapesti kerületek egészségügyi fejlesztéseit.

Tájékoztatása szerint a pénzt a háziorvosi és szakorvosi rendelők felújítására, építésére, bővítésére, terápiás, diagnosztikai eszközök beszerzésére fordíthatják a kerületek, vagy olyan, a járvány idején kiemelkedően fontos fejlesztésekre, mint például a telemedicina – sorolta. Hozzátette: 

a források elosztására idén is Karácsony Gergely főpolgármester tett javaslatot, a kormány pedig ennek megfelelően folyósítja a pénzt az érintett kerületeknek. 

Fürjes Balázs végül rögzítette: céljuk az egészségügyi alapellátás és a járóbeteg-szakellátás fejlesztése a budapesti kerületekben. Ezekben pedig teljes az egyetértés a kormány és a főváros között! – húzta alá.

Borítókép: Az Egészséges Budapest programban 5,1 milliárd forintos kormánytámogatással megújuló, III. kerületi Csobánka téri Szent Margit Rendelőintézet főnővéri irodája (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.