Tanácsadással foglalkozó céget alapítottak Bigéék

Két új kft.-vel bővítette a baloldali oligarcha a híres-hírhedt céghálót.

Magyar Nemzet
Forrás: 24.hu2021. 11. 08. 13:32
null
2016.09.22. Bige László, a Nitrogénművek Zrt. elnök-vezérigazgatója a cég 140 milliárd forint értékű beruházásáról tartott tájékoztatón Pétfürdőn 2016. szeptember 22-én. Fotó: Móricz-Sabján Simon Fotó: SIMON MORICZ-SABJAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megmozdult a műtrágyabirodalom céghálója, Bigéék két új kft.-t alapítottak, mindkettőt októberben jegyezte be a cégbíróság,

és az is közös bennük, hogy nevükben a pajzsra utaló szó szerepel, csak az egyikben latinul (scutum), a másikban görögül (hoplon) – vette észre a 24.hu. 

A baloldali portál beszámolója szerint Bige László három fia jegyeztette be a Bige Scutum Kft.-t, amelynek fő profiljaként később a személybiztonsági tevékenységet jelölték meg. Az alapításhoz szükséges hárommillió forintot a Bige fiúk dobták össze, 

a Bige Hoplon Kft. kezdőtőkéjének nagy részét, 2,28 millió forintot viszont maga a műtrágyakirály mozgatta meg. 

Ez a cég fog Bigéék bevallása szerint üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadással foglalkozni.

Mint korábban megírtuk

hét éven át folytatott jogsértő kartellezést a műtrágyapiacon és okozhatott ezzel jelentős károkat a gazdáknak Bige László mil­liárdos nagyvállalkozó, aki saját bevallása szerint a baloldal kampányának a finanszírozására készül.

A versenykorlátozás miatt kiszabott rekordösszegű (14 milliárdos) bírsággal végződött vizsgálatról további, sokatmondó információkat osztott meg a Gazdasági Versenyhivatal sajtószóvivője a Mediaworks Hírcentrumával. Gondolovics Katalin beszélt például arról, hogy Bigéék cége, a Nitrogénművek az eljárás alatt végig tagadta, hogy részt vett volna a kartellezésben. A szóvivő szerint a kartellező cégek jelentős kárt okozhattak a gazdáknak azzal, hogy meghatározták az árakat, kizárták a piaci versenyt és az importlehetőséget. 

Mindezzel megkárosíthatták a fogyasztókat is, hiszen hét éven át mindenki megfizethette az áremelkedést, aki zöldséget és gyümölcsöt vásárolt. 

Bige László ellen két másik büntetőügy is folyamatban van, amelyekben vesztegetéssel és hűtlen kezeléssel vádolják, az ügyészség korábban már két év börtönbüntetést és teljes vagyonelkobzást is indítványozott a műtrágyakirállyal szemben. Az oligarcha két fényűző luxusbirtokát is bemutatták az utóbbi időben a sajtóban, Bige László pedig politikai motivációt sejt az ellene folyó eljárások mögött, nemrégiben ki is jelentette, hogy bármivel 

hajlandó támogatni a baloldal kampányát. 

Borítókép: Bige László (Fotó: Móricz-Sabján Simon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.