időjárás 1°C Gedeon , Johanna 2023. március 28.
logo

Városháza-gate: Budai Gyula feljelentést tett

Ternovácz Áron
2021.11.29. 14:24 2021.11.29. 19:09
Városháza-gate: Budai Gyula feljelentést tett

– Elkészült az a büntető feljelentés, amely a Budapest XI.kerület Rimaszombati út 2–4. alatti ingatlan tervezett eladására vonatkozik – írta mai Facebook-bejegyzésében Budai Gyula. A Fidesz országgyűlési képviselője még csütörtökön hívta fel a figyelmet arra, hogy az eddigieken kívül további négy ingatlant mutyizhatott el a főváros. Akkor ígérte meg, hogy jogi útra tereli az ügyet.

– Főpolgármester úr, ki korán kel, aranyat lel! – írta hétfői Facebook-bejegyzésében Budai Gyula. A Fidesz országgyűlési képviselője hozzátette, ő korán kelt ma, s elkészült az a büntető feljelentés, amely a Budapest XI. kerület Rimaszombati ú. 2–4. alatti ingatlan tervezett eladására vonatkozik.

Tudja főpolgármester úr, amelyről a pénteken nyilvánosságra került hangfelvételen beszélnek, és amelyet 5,2 milliárd forintért árult a senki által nem ismert Berki Zsolt! Amelyből a 10 százalékos jutalékos rendszer alapján, 520 millió forintot, azaz ötszázhúszmilliót juttattak volna vissza Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesnek! Na, ezért kell korán kelni minden nap, főpolgármester úr, és akkor nem kell buszsávot használni!

 – zárta gondolatait a képviselő.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Városházán kívül további négy ingatlant mutyizhatott el a főváros, amelyekben Berki Zsolt érintett lehet.

– Bizalmas levelezés került a birtokomba a Budapest Főváros Városi Vagyonkezelő Zrt. ügyintézője és Berki Zsolt között összesen négy fővárosi ingatlan értékesítése kapcsán – mondta a PestiSrácok.hu-nak csütörtökön Budai Gyula, hangsúlyozva: 

teljesen világosan kirajzolódik, hogy az eddigieken felül további ingatlanokat is értékesítettek Berki Zsolt közreműködésével, jutalékos rendszerben.

A fideszes országgyűlési képviselő – aki a Fáy utca 69., az Öv utca 10/A., az újpesti uszoda telke, valamin egy Etele úti ingatlan kapcsán szerzett bizonyítékait is átadta a rendőrségnek – a Nemzeti Nyomozó Irodának tett büntetőfeljelentésében részletezte: az újpesti uszodát, amely az Árpád úton található, hétszázmillió forint plusz áfa összegért hirdették korábban. 

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. honlapján már nem is található meg a meghirdetett ingatlanok sorában, vagyis már sikerült eladni – a levelezés tanúsága szerint ismételten Berki Zsolt közreműködésével. 

A Fáy utca 69. szám alatt található terület a főváros honlapja szerint bruttó 109 220 000 forintért kelt el, a vevő a Starhouse Immo Kft.. Az Etele út 55. alatt két külön helyrajzi számon szereplő ingatlanok tulajdoni lapjait is elküldte az ügyintéző Berki Zsoltnak. A 3475/3 ingatlant pályázat útján hirdették meg, összekapcsolva a 3475/57 helyrajzi számon, a Tétényi út 63. alatt található ingatlannal, összesen kétmilliárd forint plusz áfa vételáron – rögzítette. 

A PestiSrácok.hu cikke szerint Budai Gyula a Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármestert is megszólította, majd emlékeztetett, hogy a Fővárosi Közgyűlésben a módosító javaslatukkal „kiherélték” a Városháza értékesítésének vizsgálatára létrehozandó vizsgálóbizottságot, de sebaj, majd a rendőrség kivizsgálja, mi történt pontosan.

Karácsony Gergely választ vár Barts J. Balázs vezérigazgatótól! Én pedig nem várok semmire, hanem feljelentést teszek befolyással üzérkedés bűncselekménye miatt a Nemzeti Nyomozó Irodánál a Nagytétényi úti 7400 négyzetméteres ingatlan értékesítése miatt

– írta meg hivatalos közösségi oldalán Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője. A kormánypárti politikus felidézte, hogy múlt héten olyan hangfelvétel került nyilvánosságra, amely egyértelműen bizonyítja, hogy a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. kezelésében levő budapesti ingatlan jogsértően, kétmillió forint előlegként kifizetett kenőpénz fejében került a hangfelvételen hallható nagyvállalkozó gazdasági társaságának érdekeltségébe. „Válaszok helyett bízzuk az ügy felderítését a rendőrségre” – zárta bejegyzését az országgyűlési képviselő.

Borítókép: Budai Gyula (Fotó: Kovács Attila)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.