időjárás 28°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

A Fidesz–KDNP választ vár a főpolgármestertől Mártha Imre javadalmazásáról

Forrás: MTI
2021.12.22. 15:20 2021.12.22. 15:50
A Fidesz–KDNP választ vár a főpolgármestertől Mártha Imre javadalmazásáról

A Fővárosi Közgyűlés Fidesz-–KDNP-frakciója választ vár Karácsony Gergely főpolgármestertől arra, hogy Mártha Imre, a BKM Budapesti Közművek Zrt. vezérigazgatója milyen javadalmazásban, esetleges prémiumban részesül – jelentette ki szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Pintér Gábor, a frakció képviselője.

Kifejtette: a fővárosi cégek életében az elmúlt év az átalakítás időszaka volt, több cég összeolvadásával létrehoztak egy gigaholdingot, a BKM Budapesti Közművek Zrt.-t. Ennek élére 

Karácsony Gergely főpolgármester azt a Mártha Imrét nevezte ki, aki a Gyurcsány-korszakban gazdagodott meg, és aki napjainkban, a közműholding élén is a milliárdosok luxuséletét éli. Mindeközben a cég vezetőjeként emberek százait tette utcára 

– hangsúlyozta Pintér Gábor.

A kormánypárti politikus elmondta, hogy az előző közgyűlésen interpellációval fordult Karácsony Gergelyhez, számon kérve a fővárosi cégeknél történt tömeges elbocsátásokat. A főpolgármester viszont vagy kitért a kérdések elől, vagy nem válaszolt – közölte.

Pintér Gábor azóta Mártha Imre javadalmazásáról, esetleges prémiumairól, kivett szabadságairól újabb kérdésekkel fordult Karácsony Gergelyhez. A főpolgármester azonban – mint Mártha Imre munkáltatója – mostanáig sem válaszolt ezekre a kérdésekre. A fővárosi Fidesz–KDNP-frakció továbbra is várja, hogy kíván-e bármit is tenni Mártha Imre ügyében a főpolgármester – mondta Pintér Gábor.

Kérdésre reagálva Pintér Gábor felhívta a figyelmet:

a Mártha Imre által vezetett BKM Budapesti Közművek Zrt.-t azért hozták létre, hogy milliókat, akár több száz milliót spóroljanak meg a fővárosi önkormányzat költségvetésében. 

Ráadásul az elbocsátások mellett ilyen, luxusnyaraláson készült fényképeket, videókat látni a fővárosi cég vezetőjéről több mint provokatív – jelentette ki a kormánypárti képviselő. 

Borítókép: Mártha Imre, az FKF Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának elnöke (b), Karácsony Gergely főpolgármester (b2), Tüttő Kata főpolgármester-helyettes (j) és Szalmásy Miklós István, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) megbízott vezérigazgatója (j2) az FKF és szakszervezet között létrejött 2020. évi bérmegállapodás aláírásán a cég vezérigazgatóságán 2020. március 9-én. A megállapodás szerint a fizikai dolgozók tízszázalékos, a szellemi dolgozók egységesen hétszázalékos béremelést kapnak (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.