Futótűzként terjed a „Magyarország előre megy! Nem hátra.” szlogen

Megtalálta az utat az emberekhez a kormány legújabb kampányszlogenje. A „Magyarország előre megy! Nem hátra.” mondat ugyanis rímel egy ismert magyar nótára. Az internetes videómegosztók azonnal felismerték és sorozatosan gyártják a különböző feldolgozásokat. Orbán Viktor úgy reagált: öröm, hogy eljutott az emberek szívéhez a kormány üzenete – hangzott el az M1 Híradójában.

Forrás: Híradó.hu2021. 12. 23. 8:38
Forrás: Képernyőkép/Híradó.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Interneten és plakátokon is terjed a kormány legújabb kampányszlogenje: „Magyarország előre megy! Nem hátra.”  A szlogen a járvány okozta válság utáni újraindításra, például a minimálbér-emelésre, a fiatalok adómentességére, a családosok adóvisszatérítésére és a 13. nyugdíj visszaadására utal – számolt be róla a Híradó.hu.

Az internet felfedezte a szlogent, aminek ütemessége rímel egy közismert nóta első soraira. Nem kellett sokat várni rá, és megjelentek az első feldolgozások is:

A kampányszöveg azóta is futótűzként terjed! Százával születnek a vicces videók az egyik közösségi oldalon. Még a kormányszóvivő is készített saját videót.

A sikeres kampányról az év utolsó Kormányinfóján is szó volt. Orbán Viktor arról beszélt: a kormány céljai világosak, az országnak előre kell mennie:

Piros volt a paradicsom, nem sárga, Magyarország előre megy, nem hátra. Tehát úgy látom, hogy a magyar kampány elérte a lakodalmaknak a világát is. A mi álláspontunk pedig mind az akadémikusok, mind a lakodalmak világában világos és egyértelmű: Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra.

Deák Dániel politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője, a Megafon tagja is megosztott erről egy rövid videót a közösségi oldalán:

Közben a baloldal mindent megtett, hogy elhitesse: a szlogen nem működik. A 444.hu például arról cikkezett: ez a magyar történelem egyik legbénább kormányzati kampánya. A Mandiner szerint viszont a baloldali próbálkozások fordítva sültek el, a szlogen ugyanis továbbra is hódít, a fiatalok pedig százával gyártják az ilyen videókat.

Az eredeti cikkben egy, a hírt összefoglaló videót is megnézhet az M1 Híradójából.

Borítókép: képernyőkép (Forrás: Híradó.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.