időjárás 23°C Ilona 2022. augusztus 18.
logo
A tavalyi rekordot is túlszárnyalták a fővárosi rendőrök

Hét tonna adomány a BRFK-tól a rászorultak számára

Szemán László János
2021.12.14. 18:11
Hét tonna adomány a BRFK-tól a rászorultak számára

Terdik Tamás vezérőrnagy, budapesti főkapitány adta át a Mikulásgyárnak azt a 7 tonnányi adományt, amit a Budapesti Rendőr-főkapitányság állománya adott a rászorultak karácsonyára.

A tavalyi évet felülmúlva hét tonna adományt gyűjtöttünk a rászorulóknak - tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság a BRFK Információs Portál nevű Facebook-oldalán. Tavaly a jótékonysági akcióban mintegy 12 raklapnyi, 6218 kilogramm mennyiségű tartós élelmiszert szintén önkéntes alapon, magánemberként gyűjtötték össze a rendőrök.

A felajánlások között volt cukor, liszt, rizs, konzerv, olaj, de a bébiétel, kakaópor, szaloncukor és a mogyorókrém sem hiányzott a csomagokból. A budapesti rendőrök által összegyűjtött több mint hét tonna adománnyal érkezett meg Dr. Terdik Tamás vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya a Mikulásgyárba.

Fotó: Bach Máté

A BRFK állománya idén kiérdemelt egy megtisztelő címet is. 

BRFK=Véradóbarát munkahely.

"Minden évben eltökélt szándékunk szolgálati feladatainkon kívül ott lenni, ahol szükség van ránk, támogatni, segíteni ott, ahol tudunk. A társadalmi felelősségvállalás szívügyünk nekünk, budapesti rendőröknek, a véradás különösen. Ezért is hatalmas megtiszteltetés, hogy a Magyar Vöröskereszt idén bennünket tüntetett ki a „Véradóbarát munkahely” elismeréssel." - írják a közösségi oldalukon.

Míg tavaly 1188 rendőrségi dolgozó adott vért, idén már most megdőltek az egy évvel ezelőtti eredményeink; összesen 1466 rendőrségi dolgozó, közel 700 litert vért adott, amivel akár 4398 ember élete is megmenthető.

A november 10-11-én tartott véradónapokon 241 véradóval egy rekordszámot is elkönyvelhettek, hiszen ennyi rendőr, rendvédelmi dolgozó és munkavállaló soha nem adott még egyszerre vért.

A Magyar Tudományos Akadémia épületében december 3-án tartott rendezvényen a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége ünnepélyes keretek között adta át a „Véradóbarát munkahely” kitüntetést Budapest rendőrfőkapitányának.

Borítókép: Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány személyesen vitte a Mikulásgyárba a BRFK hét tonnányi adományát (Fotó: Bach Máté)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.