Álnéven írt cikkben támadja a kormányt az RTL

Álnéven jegyzett kormánykritikus cikkeknek is teret ad az RTL új híroldala – olvasható a Mandiner írásában.

Forrás: MANDINER.HU2022. 01. 17. 19:04
Budapest, 2012. október 4. Aula a Magyar RTL budatétényi székházában 2012. október 4-én, amelyben az RTL Klub és az RTL 2 televíziók mûködnek. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terjedelmes cikkben hasonlítja össze az RTL újonnan indult hírportáljának külsős szerzője a szerbiai és a magyar árstoppal kapcsolatos rendeleteket. 

A Transzparens Újságírásért Alapítvány megkeresésére az RTL elismerte, hogy a cikket jegyző Kocsányos Pálma valójában nem létezik.

A nevét titokban tartó szerző szerint a kormány csupán másolja a szerb rendelkezéseket, amelyek amúgy nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, hatásuk érzékelhetetlen.

Az alapítvány megpróbált utánajárni Kocsányos Pálma személyének.Első körben az rtl.hu -t keresték meg az alábbi kérdésekkel:

● Kocsányos Pálma létező személy?

● Amennyiben létező személy, miért nincs feltüntetve az impresszumban?

● Amennyiben létező személy, esetleg tudnak elérhetőséget adni hozzá?

Az RTL szerkesztősége rövidesen reagált is:

Tisztelt olvasónk,

köszönjük a levelet! A cikket létező személy írta, aki álnevet használ, az impresszumban azért nem szerepel, mert külsős szerzőnk. Továbbítottuk neki az ön levelét.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Aula a Magyar RTL budatétényi székházában 2012. október 4-én, amelyben az RTL Klub és az RTL 2 televízió működik (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.