Bevándorlók tömegét kellett feltartóztatnia a határrendészeknek

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. január 20-án összesen 287 határsértőt tartóztattak fel, és 151 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: police.hu2022. 01. 21. 7:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök kilenc esetben összesen 28 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Balotaszállás, Bátmonostor, Homorúd, Kiskunfélegyháza, Kisszállás, Tompa és Újmohács közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 27 esetben összesen 186 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Szatymaz, Szeged, Szeged-Gyálarét, Zákányszék és Zsombó közigazgatási területén.

  • Budapesten két esetben három hatásértőt tartóztattak fel.
  • Győr-Moson-Sopron megyében két esetben 22 határsértőt tartóztattak fel Harka és Kópháza közigazgatási területén.
  • Fejér megyében két esetben 24 hatásértőt tartóztattak fel Kisapostag és Mór közigazgatási területén.
  • Nógrád megyében két esetben két határsértőt tartóztattak fel Rétság közigazgatási területén.
  • Pest megyében két esetben 18 határsértőt tartóztattak fel Cegléd és Inárcs közigazgatási területén.
  • Tolna megyében egy esetben négy határsértőt tartóztattak fel Bogyiszló közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, albán, eritreai, iraki, líbiai, marokkói, szír, szudáni, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában nyolc esetben összesen 151 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében hat esetben 81 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében két esetben hetven főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt egy embert fogtak el Nagylaknál, míg embercsempészés miatt 11 fővel szemben indult büntetőeljárás.

Borítókép: Határkerítés (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.