Márki-Zay Péter hazudott egy szerbiai lapnak

Nagyot hazudott a támogatottságáról Márki-Zay Péter, a magyarországi baloldal miniszterelnök-jelöltje egy szerbiai hírportálnak adott nyilatkozatában. De valótlanságot állított valami mással kapcsolatban is – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: V4NA2022. 01. 08. 19:15
KARÁCSONY Gergely; MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2021. október 8. Karácsony Gergely fõpolgármester (j) és Márki-Zay Péter, Hódmezõvásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke sajtótájékoztatót tart az Országház elõtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenybõl. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az elõválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerbiai Nova hírportál hosszú cikkben foglalkozik a magyarországi baloldal miniszterelnök-jelöltjének támogatottságával és választási esélyeivel. Megszólalt maga Márki-Zay is, aki magabiztosan leszögezte: van esélye legyőzni Orbán Viktor magyar miniszterelnököt az idei választáson.

A baloldal jelöltje a gyurcsányi, hazug retorikát alkalmazva azt nyilatkozta a portálnak: Magyarországon nincs szabad sajtó, csak néhány médium független, az összes regionális lap a Fidesz kezében van.

A baloldali összefogáshoz vezető útról szólva elismerte, hogy az korántsem volt könnyű. A szerbiai portálnak nyilatkozva elmondta: a hódmezővásárhelyi önkormányzati választás után született meg az ötlet, miszerint baloldali összefogással országos szinten is legyőzhető a Fidesz. Mint fogalmazott: ő maga világossá tette, hogy csakis akkor vállalja, hogy közös jelölt lesz, ha minden baloldali párt támogatja.

Az előválasztással kapcsolatban Márki-Zay Péter újabb hazugsággal állt elő, a Nova.rs szerint kijelentette, hogy

neki már az első fordulóban nagyobb volt a támogatottsága, mint Karácsony Gergelynek, Budapest főpolgármesterének.

A valóság ezzel szemben az, hogy az első fordulót Márki-Zay a 3. helyen zárta, jócskán lemaradva a DK-s Dobrev Klára és Karácsony mögött.

Az interjúban aláhúzta azt is: úgy látták, hogy csak ő vagy Budapest főpolgármestere tudja legyőzni Orbánt,

Dobrev Klára győzelme az előválasztáson pedig katasztrófa lenne.

Ezután Karácsony Gergely a támogatásáról biztosította Márki-Zayt, aki az így kapott szavazatokkal a második fordulóban legyőzte a DK-s jelöltet – derül ki a szerbiai hírportál cikkéből.

A baloldali pártok a saját helyeikért harcolnak a parlamentben, mindannyian minél nagyobb támogatottságot szeretnének maguknak – ismerte el a baloldali jelölt a Nova.rs-nek, kiemelve a kampányban a gerillamarketing és az influenszerek jelentőségét is.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.