időjárás 3°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Hivatalos: újabb béremelés jön az egészségügyben

Czeglédy Csaba és társa ellen már folyik egy büntetőper Az ördög ügyvédje tevékenysége miatt

Nyomozást rendelt el az ügyészség Varga Judit feljelentése alapján

Szemán László János
Forrás: Ugyeszseg.hu
2022.01.05. 09:45 2022.01.05. 16:31
Nyomozást rendelt el az ügyészség Varga Judit feljelentése alapján

Újabb büntetőeljárás indult Az ördög ügyvédje nevű, hírhedt internetes portál ellen. Nyomozást rendeltek el az igazságügy-miniszter magánvádas feljelentése alapján, az ügyészség átvette a magánvádlótól a vád képviseletét.

– Nyomozást rendelt el az ügyészség az igazságügyi miniszter feljelentése alapján – közölte szerdán Ibolya Tibor, a Fővárosi Főügyészség vezetője.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint Varga Judit nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az ügyészségen. Feljelentésének lényege szerint 2021. december 27-én ismeretlen elkövető Az ördög ügyvédje elnevezésű közösségi oldalon valótlan állításokat tett az igazságügyi miniszter szexuális orientációjára vonatkozóan, valamint arról, hogy egy korrupciós ügyben közvetlenül érintett.

A sértett indítványozta, hogy a magánvádas eljárásban az ügyészség a vád képviseletét vegye át – mutatott rá a fővárosi főügyész, hozzátéve:

a Budapesti I. és XII. kerületi Ügyészség a vádképviseletet átvette és a nyomozást nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt elrendelte, amelynek teljesítésével a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg.

A főügyész közleménye emlékeztet rá, hogy az internetes közösségi hálózaton létrehozott Az ördög ügyvédje elnevezésű profil felhasználásával kapcsolatos más bűncselekmény miatt a Fővárosi Főügyészség a közelmúltban vádat emelt. 

Bár az ügyészségi közleményben nem nevezték meg, de biztos, hogy Czeglédy Csabát korábban megvádolták azzal, hogy ő áll a blog mögött, ugyanis ezt ő maga is megerősítette. 

Az ügyészség azt írta: „egy ügyvéd foglalkozású férfi, egy többszörösen büntetett társa segítségével különleges személyes adatokat tartalmazó, szexuális tartalmú fénykép-, illetve videófelvételeket hozott nyilvánosságra az interneten, amivel az érintetteknek jelentős érdeksérelmet okozott”. Az „ügyvéd foglalkozású férfi” itt Czeglédyt, a „többszörösen büntetett társa” pedig azt a H. Csabát takarja, akiről Czeglédy korábban elárulta, hogy szoros kapcsolatban állt vele és együtt kezelték a Borkai Zsolt valódi arca nevű Facebook-oldalt.

A vádiratban szerepel, hogy H. Csaba hozta létre azt az oldalt egy közösségi platformon, „amelynek megnevezését a későbbiekben az ügyvéd foglalkozású vádlott Az ördög ügyvédjére változtatta. A vádirat szerint H. Csaba hirdetéseket kért a közösségi oldalhoz, amelyeket Czeglédy bankkártyájával fizettek ki. 

A vádlottakat kilencrendbeli különleges, személyes adattal visszaélés vétségével vádolják.  

A főügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel a jogász vádlottal szemben pénzbüntetést,

többszörös visszaeső társával szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki – áll az Ügyészség.hu által közreadott közleményben.

Borítókép: Czeglédy Csaba. Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.