Tízből nyolc magyar támogatja a 25 év alattiak adókedvezményét

A felnőtt magyar társadalom 80 százaléka – még a kormányellenes válaszadók kétharmada is – egyetért a kormány azon döntésével, melynek értelmében 2022. január 1-jétől a 25 év alatti fiataloknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a bruttó átlagkereset szintjéig – derül ki az Alapjogokért Központ aktuális közvélemény-kutatásából.

Forrás: Facebook / Alapjogokért Központ2022. 01. 11. 13:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alapjogokért Központ hivatalos közösségi oldalán megosztott közleményből kiderül, hogy a felnőtt magyar társadalom véleményét bemutató, országosan reprezentatív mintán végzett felmérés apropóját az is adta, hogy 2022 az ifjúság európai éve az EU-ban. A 25 év alattiak adókedvezményének bevezetését vizsgálta meg a közvélemény-kutatás, amelynek adataiból kiderül, hogy a választókorú felnőtt lakosság 80 százaléka egyetért a fiatalok szja- mentességével, vagyis a nyolcmillió fős szavazójoggal rendelkező magyar társadalomból 6,4 millióan helyeselték a személyi jövedelemadó befizetésének elengedését. Ezzel ellentétesen csupán 16 százaléknyian mondták azt, hogy nem értenek egyet azzal, hogy több százezer fiatal havi szinten átlagosan 40 ezer forinttal többet vihessen haza – olvasható az Alapjogokért Központ hivatalos közösségi oldalán megosztott bejegyzésében.

Fotó: Alapjogokért Központ

A kutatás rávilágított arra is, hogy a kormányhoz való viszony kevésbé befolyásolta a megkérdezettek véleményét ebben az esetben, mint máskor megszokhattuk. A kormányfőpárti válaszadók 88 százaléka, de a kormányfőkritikusok kétharmada (66 százalék) is egyetértett az szja-mentességet bevezető intézkedéssel, sőt az ismeretlen pártpreferenciával rendelkezők 76 százaléka is erre az álláspontra helyezkedett. A magyar választópolgárok tehát úgy gondolják, a 25 év alattiak adókedvezménye egy olyan ügy, amely pártokon átívelő konszenzust kellene hogy legyen. A baloldal ezzel szemben az erről tartott decemberi voksoláson nem szavazta meg a fiatalok adómentességét.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.