időjárás 3°C Adél 2022. January 29.
logo
Azért támadták a katolikus papot, mert a normalitás pártján áll

Védelmébe vette Hess Dénes atyát a Védett Társadalom Alapítvány

Magyar Nemzet
Forrás: vdtablog.hu
2022.01.14. 17:57 2022.01.14. 18:00
Védelmébe vette Hess Dénes atyát a Védett Társadalom Alapítvány

A Védett Társadalom Alapítvány felszólította Perintfalvi Ritát, hogy ne fenyegesse feljelentéssel Hess Dénes katolikus papot, aki az eredeti katolikus értékek mellett állt ki.

Perintfalvi Rita katolikus teológus nyilvános felszólalásaira reagálva tette közzé vízkeresztkor a Vasárnap.hu oldalon írását Hess Dénes katolikus atya. Perintfalvi Rita írásaiban és felszólalásaiban a homoszexualitás egyházon belüli elfogadhatóságának kérdését vizsgálja, de eközben – amint arra Hess Dénes ráirányítja a figyelmet – fogalmakat mos össze, és rendszeresen szembekerül a katolikus hit alapjaival. 

A teológus január 12-én a Facebookon reagált a hozzá intézett levélre. Ezt írta: „Szívesen válaszolok a ferences atyának! Az érvei nem csupán homofóbok, de el kell gondolkodni a közösség elleni uszítás tényállásának meglétén is!?” A Védett társadalom Alapítvány elfogadhatatlannak tartja a Hess András elleni támadást. Így ír a szervezet saját honlapján: „A Védett Társadalom Alapítvány elfogadhatatlannak tartja, hogy 2022-ben Magyarországon bárkit hátrány érjen amiatt, hogy normalitáspárti gondolatokat fogalmaz meg a nyilvánosság előtt. Még inkább abszurdnak tartjuk, hogy Hess Dénes ferences szerzetesre próbálják ráhúzni a közösség elleni uszítás tényállását, mert egy, a Vasárnap.hu portálon január 6-án megjelent, Perintfalvi Rita teológusnőnek címzett nyílt levelében a katolikus egyház egyértelmű és világos tanításával összhangban nyilvánult meg.” Hozzáteszik: „Amennyiben a szavakból tettek lesznek, és Perintfalvi Rita vagy valamely követője tényleg feljelenti Hess Dénest, a Védett Társadalom Alapítvány frissen megalakult jogi szárnya, a Budapest Bizottság (BPB) ingyen és bérmentve ellátja a ferences atya jogi védelmét.

Nem hagyjuk, hogy a normalitás magyarországi képviselőit – akár bírósági eljárást is kilátásba helyezve – megpróbálják elhallgattatni!”

Borítókép: Perintfalvi Rita (Fotó: Facebook)