Védelmébe vette Hess Dénes atyát a Védett Társadalom Alapítvány

A Védett Társadalom Alapítvány felszólította Perintfalvi Ritát, hogy ne fenyegesse feljelentéssel Hess Dénes katolikus papot, aki az eredeti katolikus értékek mellett állt ki.

Magyar Nemzet
Forrás: vdtablog.hu2022. 01. 14. 17:57
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Perintfalvi Rita katolikus teológus nyilvános felszólalásaira reagálva tette közzé vízkeresztkor a Vasárnap.hu oldalon írását Hess Dénes katolikus atya. Perintfalvi Rita írásaiban és felszólalásaiban a homoszexualitás egyházon belüli elfogadhatóságának kérdését vizsgálja, de eközben – amint arra Hess Dénes ráirányítja a figyelmet – fogalmakat mos össze, és rendszeresen szembekerül a katolikus hit alapjaival. 

A teológus január 12-én a Facebookon reagált a hozzá intézett levélre. Ezt írta: „Szívesen válaszolok a ferences atyának! Az érvei nem csupán homofóbok, de el kell gondolkodni a közösség elleni uszítás tényállásának meglétén is!?” A Védett társadalom Alapítvány elfogadhatatlannak tartja a Hess András elleni támadást. Így ír a szervezet saját honlapján: „A Védett Társadalom Alapítvány elfogadhatatlannak tartja, hogy 2022-ben Magyarországon bárkit hátrány érjen amiatt, hogy normalitáspárti gondolatokat fogalmaz meg a nyilvánosság előtt. Még inkább abszurdnak tartjuk, hogy Hess Dénes ferences szerzetesre próbálják ráhúzni a közösség elleni uszítás tényállását, mert egy, a Vasárnap.hu portálon január 6-án megjelent, Perintfalvi Rita teológusnőnek címzett nyílt levelében a katolikus egyház egyértelmű és világos tanításával összhangban nyilvánult meg.” Hozzáteszik: „Amennyiben a szavakból tettek lesznek, és Perintfalvi Rita vagy valamely követője tényleg feljelenti Hess Dénest, a Védett Társadalom Alapítvány frissen megalakult jogi szárnya, a Budapest Bizottság (BPB) ingyen és bérmentve ellátja a ferences atya jogi védelmét.

Nem hagyjuk, hogy a normalitás magyarországi képviselőit – akár bírósági eljárást is kilátásba helyezve – megpróbálják elhallgattatni!”

Borítókép: Perintfalvi Rita (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.