Fürjes Balázs: Tovább zöldítjük Budapestet!

Új, lineáris zöld park és gyalogos-kerékpáros sétány épül a kelenföldi Duna-parton.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 02. 07. 14:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Új, lineáris zöld parkot, gyalogos-kerékpáros sétányt építünk a kelenföldi Duna-parton. Visszaadjuk a folyópartot a budapestieknek!” – olvasható Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár legfrissebb Facebook-posztjában.

Mint az államtitkár írja, a Kopaszi-gát vonalától délre, a kelenföldi Duna-parton egy 3,6 kilométer hosszú gyalogos és biciklis sétányt, egy igazi zöldfolyosót terveznek: futópályával, tűzrakóhellyel és minőségi, zöld pihenőterekkel. 

Fürjes Balázs hozzáteszi: „a jelenlegi elhagyatott és sok helyen gazos vízpart helyett egy jóval barátságosabb jön létre, ahol a környéken élő újbudaiak munka után sportolhatnak, piknikezhetnek és kikapcsolódhatnak”.

Borítókép: a Kelenföldi Duna-partot bringaút is átszeli majd, amely az EuroVelo 6 – több fontos európai, nagy folyót érintő Európai Kerékpárút-hálózat része is lesz egyben. Szinte az egész újbudai Duna-part végigbringázható lesz! – írja Fürjes Balázs. (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.