Imaest a békéért

Gyűjtéssel egybekötött ökumenikus imaestet szervez a 777.hu csapata március 2-án a budapesti Szent István Bazilikában.

Szabó Réka Zsuzsanna
2022. 02. 27. 20:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyűjtéssel egybekötött ökumenikus imaestet szervez a 777.hu csapata március 2-án, szerdán 19 órától a budapesti Szent István Bazilikában. Az eseményen több felekezet képviselője közösen imádkozik majd Európa és a világ békéjéért, az orosz–ukrán konfliktus békés rendezéséért és a kárpátaljai magyarokért. 

A zenei szolgálat mellett az imaest végén pénzgyűjtést szerveznek a kárpátaljai magyarok javára, az összeget a Kárpátaljai Családokért Egyesületének továbbítják. 

A szervezők arra buzdítják a vidékieket, hogy a fővárosival egy időben tartsanak imaestet saját településeiken is.

– Hiszünk abban, hogy a jelenlegi helyzetben a legtöbb, amit tehetünk, hogy Istenhez fordulva békéért imádkozunk, illetve anyagilag támogatjuk a bajba jutott embereket – írták a szervezők.

A budapesti imaestről bővebb információkat a Facebookon olvashatnak az érdeklődők. 

Borítókép: Illusztráció

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.