Koronavírus: több mint húszezren lettek betegek a hétvégén

A hétvégi összesített adatok szerint több mint ötezer koronavírusban megbetegedett embert ápolnak kórházban. Az oltottak száma növekszik, de jellemzően inkább a harmadik és a negyedik oltást veszik fel az emberek.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2022. 02. 14. 10:30
null
Békéscsaba, 2022. január 8. Pallag Andrásné asszisztens oltáshoz készíti elõ a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinát a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2022. január 8-án. Januárban a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelõben idõpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval minden csütörtök és péntek délután, valamint szombati napokon várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közzétette a hétvégi összesített adatokat a Koronavírus.gov.hu kormányzati portál. Eszerint a beoltottak száma 6 383 007 fő, közülük 6 140 331 fő a második, 3 769 557 fő harmadik, 160 566 fő már a negyedik oltását is felvette. Az elmúlt három napban 21 081 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 717 072 nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt három napban elhunyt 271 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 42 631 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 450 631 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 223 810 főre csökkent. 5186 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 199-en vannak lélegeztetőgépen. A hétvégi oltási akción is több ezren vettek részt, emellett a regisztráció és az időpontfoglaló folyamatosan nyitva van az oltáshoz.

A portál kiemeli, hogy február hónapban folytatódnak az oltási akciók, csütörtökön, pénteken és szombaton jelentkezhetnek regisztráció nélkül az oltópontokon, akik kérik a vakcinát.

Fontos: ahogy a kormány azt már bejelentette, az eredetileg tervezett február 15. helyett csak május 1-jétől alakul át a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá. Az erről szóló kormányrendelet-módosítás már megjelent a Magyar Közlönyben. Azok a védettségi igazolványok, amelyeket a fertőzésen való átesettség alapján állítottak ki, május elsején veszítik el az érvényességüket. Az oltási alapon jelenleg érvényes védettségi igazolványok automatikusan érvényesek maradnak májustól, ha a tulajdonosuk az előző oltástól számított 6 hónapon belül felvette a második, illetve a harmadik oltását is.

Borítókép: februárban is heti három alkalommal lesz oltási akció az oltópontokon (Fotó: Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.