Lázár János: Márki-Zay csak fölfelé, Hódmezővásárhely csak lefelé

Nem mindegy, hogy valaki kihasználni akarja a vidéket, vagy hasznára lenni – jelentette ki Lázár János kampánynyitó rendezvényén.

Magyar Nemzet
Forrás: mandiner.hu, facebook.com/lazarjanosfidesz2022. 02. 10. 21:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alföldiek, a vásárhelyiek a makóiak tudják, hogy nem én voltam és nem én leszek a magyar történelem legcukibb képviselője, nincs behízelgő stílusom, néha bizony hegyeseket mondok, bár ez még mindig jobb, mintha én is hegyeseket köpnék a maszkomba, mint ahogy ez ma divat

– jelentette ki Lázár János kampánynyitó rendezvényén, aki hatodszor is elindul a Csongrád-Csanád megyei 4. számú országgyűlési választókerületben.

Biztos jó lehet lájkbajnoknak lenni, de én nem erre gyúrok. A hamis megváltók hál’ istennek gyorsan megbuknak, viszont egy megvalósító, egy cselekvő és gyakorlatias emberre mindig, mindenkinek szüksége van

– fogalmazott a kormánypárti politikus.

SZOMBATTÓL INDUL A KAMPÁNY

A Mandiner tudósítása szerint Lázár János azt is bejelentette, hogy szombattól személyesen ő is beszáll a kampányba: Algyőn és Kiszomboron kezd.

2022 tavaszára sokan elbizonytalanodtak az országban, mert egy hatalmas, külföldről is támogatott gépezet tudatosan elbizonytalanít nagyon sok magyar embert

– fogalmazott, hozzátéve:

kemény küzdelmet kell folytatnunk azért, hogy április harmadikán ne hagyják kiénekelni a sajtot az ő szájukból, ne szavazzanak a saját érdekeik ellenében, vagy ne hagyják magukat távol tartani a szavazóurnáktól.

Szerinte a falusi, vagy kisvárosi valóság nem jelenik meg a pesti politikai vitákban és a tévéműsorokban.

Legfeljebb lenéző paródiaként vagy sorozatként. Valahogy úgy, ahogy Márki úr gondolkodásában

– vélekedett.

Márki-Zay Péternek címezve szavait elmondta: 

A baloldal messiásának ideje volna megértenie, hogy a vidék, például ez a város nem dobbantó, az itt élők pedig nem kampányaktivisták vagy ingyenstatiszták. Ez itt egy működtetésre és fejlesztésre váró város, itt füvet és gazt kell nyírni, nem birkákat legeltetni. Itt utakat kell felújítani, de nem azt, ami már jó és fel van újítva, hiába jött jól a sógornak. Itt közétkeztetést kell biztosítani, nem fogyókúrára fogni a népet, pláne azokat, akiknek nagy szüksége volna a megfelelő, olcsó ételre. Itt könyvtárat kell építeni, gimnáziumot felújítani, nem pedig bénaságból, avagy szándékosan elbukni a kiharcolt forrásokat. Itt támogatni kell a kórházat és nem szívatni. Itt takarékoskodni kell a közpénzzel, nem fölösleges haveri buszjáratokra elszórni

– érvelt kampánynyitó rendezvényén Lázár János.

Úgy fogalmazott: „Márki-Zay csak fölfelé, Hódmezővásárhely csak lefelé. Ez az elmúlt három év bizonyítványa, így lett éllovasból sereghajtó ez a város. Ezt tette velünk a szájhős, szélhámos és megosztó politika, amit a messiás most az egész magyar világra rá akar szabadítani.”

Lázár János a kormánypárti politikusoknak is üzent. Úgy vélte: „nem elég vidéki származásúnak lenni, vidékpártinak is kell maradni. Mindennapi kapcsolatban kell maradni a vidékkel és a hétköznapi valósággal”. Hozzátette: „nekem ez a vidék nem csak rajtvonal, nekem ez a vidék a cél”.

Áljobboldaliság

A baloldal közös miniszterelnök-jelöltjére utalva feltette a kérdést: „elég-e a jobboldalisághoz, hogy egy politikus ezt hangoztatja magáról?” Szerinte Márki-Zay van, akit elbizonytalanított ezen a téren, pedig „nem olyan nehéz igazságot találni”. Lázár szerint van egy egyszerű próba, amivel el lehet dönteni, hogy nemzeti konzervatív vagy baloldali liberális politikusról van szó. „Elég hozzá a politika öt alapelemét, öt tartópillérét megvizsgálni” – mondta. Ezek szerinte a következők:

  • „1. Hogyan vélekedik a politikus a nemzeti függetlenség és a szuverenitás kérdéséről? Erős magyar államot akar-e, amely képes befolyásolni határon innen és túl a magyarok sorsát, vagy Európai Egyesült Államokat akar, amelynek csupán szövetségi tagja marad Magyarország?
  • 2. Hogyan vélekedik a politikus az adórendszerről? Munkaalapú adórendszert akar-e, hogy több pénz maradjon annál, aki dolgozik, vagy segélyalapú rendszert?
  • 3. Mit gondol a politikus a családok támogatásáról? Ad-e nekik adókedvezményt, adó-visszatérítést, otthonteremtési támogatást? Épít-e nekik bölcsődéket, óvodákat országszerte, vagy inkább a vidékieket bezárja? Rezsicsökkentést és élelmiszerárstopot dolgoz-e ki a védelmükre, vagy inkább megszorításokkal kedvez nekik?
  • 4. A nyugdíjasok kérdése. Vajon a nemzet részének tekinti-e őket, akiknek jár egy rész a gazdaság teljesítményéből, vagy inkább még a 13. havi nyugdíjukat is elveszi?
  • 5. A népességfogyás. Mi az adott politikus válasza erre a kihívásra? A határok megnyitása, hátha néhány nemzedék alatt magyarrá válnak a más kultúrájú és szokású bevándorlók, vagy a gyermekvállalás támogatása, a határon túli magyarok támogatása a szülőföldjükön? És – erről az indokoltnál sokkal kevesebb szó esik manapság – a magyarországi cigányság fölemelésének támogatása.

Az öt alappilléren túl Lázár János egy bónuszt is elárult. Mint fogalmazott: „ez a magyar politika PCR-tesztje. Ennek a tesztnek a neve Gyurcsány. Ellene küzd a politikus, vagy vele és érte? Ez mindent eldönt.

Aki mindenhol a balliberális választ adja, de közben jobboldalinak mondja magát, az nem jobboldali, hanem szélhámos.

Nem jobb, mint egy unokázós csaló, aki idős emberekhez csönget be, hogy szívhez szóló hazugsággal szerezze meg az értékeiket, ebben az esetben a szavazatukat. Az ilyennek nem ajtót kell nyitni, hanem még a lépcsőházból is ki kell zavarni” – mondta el Lázár János.

A kormánypárti képviselő teljes beszéde hivatalos közösségi oldalán nézhető vissza.

A Mandiner beszámolója IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Facebook/lazarjanosfidesz

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.