Ismert dalokkal emlékezik az ország március 15-én + videó

A Magyar Turisztikai Ügynökség népszerű előadók bevonásával online Daloskönyvet hozott létre, amelyhez kapcsolódóan ismert magyar dalok újszerű feldolgozásban hallhatóak. A folyamatosan bővülő YouTube-csatornán most a március 15-i ünnephez kapcsolódó szerzemények is elérhetők Tóth Gabi és Mező Misi előadásában. A jövőben minden olyan ének megtalálható lesz a Daloskönyvben, amely a nemzeti identitás része – olvasható a Magyar Turisztikai Ügynökség oldalán.

2022. 03. 15. 10:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Daloskönyvben ünnepeink és jeles napjaink dallamai szólalnak meg. A gyűjtemény azért készült, hogy kicsik és nagyok együtt énekeljenek, dalainkat ne felejtsük el, ha kell újratanuljuk. A magyar énekek a nemzeti identitás építőkövei, különleges összetartó erővel bírnak. Nagy szükség van arra, hogy mindenki ismerje és magáénak érezze ezeket. A közkedvelt és kevésbé ismert dalokat gyerekkórusok, valamint Tóth Gabi és Mező Misi éneklik – írja az Mtu.gov.hu.

Az egyedülálló kezdeményezés két karácsonyhoz kapcsolódó dallal indult, amelyeket már több mint kétmillióan néztek meg a YouTube-on. A dalok sora most két újabb, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékéhez kötődő zeneszámokkal bővült (Kossuth Lajos azt üzente, Gábor Áron rézágyúja). A dalokhoz videóklipek is készültek, amelyek modern képi világgal idézik meg az a szabadságharc hangulatát. A klipeket a komáromi Monostori erődben forgatták hagyományőrző huszárokkal, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség közreműködésével.

Kossuth Lajos azt üzente:

Gábor Áron rézágyúja:

A YouTube-csatorna IDE KATTINTVA érhető el.

 

Borítókép: képernyőkép (Forrás: Youtube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.