Kincs: Magyarország védi és támogatja a gyermeket nevelő családokat

Magyarország védi és támogatja a gyermeket nevelő családokat annak érdekében, hogy a gyermekek vállalása és nevelése pénzügyi nehézség helyett inkább kedvező anyagi helyzetet jelentsen – derül ki a Kincs Percekből, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) legújabb kisfilmjéből.

Magyar Nemzet
2022. 03. 26. 9:50
család
20211010 Miskolc Fotó: Ádám János/ÁJ, Észak-Magyarország Adóvisszatérítés jár a szülőknek. Fotó: Ádám János/Észak-Magyarország
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kincs videójában közli:

a baloldali kormányok a családi adózásból kizárták az egy- és kétgyermekeseket, megszüntették az otthonteremtés rendszerét és lerövidítették a gyermekgondozási időszakot.

Hozzáteszik: 2010-ben családbarát fordulat történt: azóta a magyar családok életszínvonala folyamatosan javul, amit jól mutat, hogy átlagosan duplájára nőtt a gyermekes családok egy főre jutó jövedelme.

A családi adókedvezmény ma már egymillió családnak jelent havonta akár több tízezer forintos megtakarítást. A kétgyermekes családoknál 2016 után megduplázódott az összeg

– hangsúlyozzák a videóban.

A Kincs szerint a családok otthonteremtési kedvezményét, a csokot már 200 ezer, az otthonfelújítási támogatást pedig több mint 100 ezer család vette igénybe.

Míg száz gyermekes családra 2010-ben még 70, ma már 98 autó jut. A nagycsaládosok autóvásárlási kedvezményét pedig több mint 36 ezren igényelték.

A babaváró támogatást több mint 200 ezer házaspár kapta meg, aminek köszönhetően 2019 júliusa után emelkedett az esküvők és a születések száma 

– sorolták az intézkedéseket.

Magyarország családbarát ország, ahol a gyermekes családokat megbecsülik. Őrizzük meg ilyennek, őrizzük meg közös KINCSeinket! – fogalmazott a Kincs.

Borítókép: Illusztráció, család. Fotó: Ádám János/ÁJ, Észak-Magyarország

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.