időjárás 17°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo

Orbán Viktor: Magyarország újabb segélyszállítmányt küld Ukrajnába

Forrás: MTI, Facebook
2022.03.18. 15:10 2022.03.18. 15:16
Orbán Viktor: Magyarország újabb segélyszállítmányt küld Ukrajnába

Magyarország újabb hatalmas segélyszállítmányt küld Ukrajnába – közölte a miniszterelnök pénteken.

Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban Záhonyból, a magyar–ukrán határról jelentkezett be, ahol elmondta: most indították útnak a hatalmas magyar segélyszállítmány következő konvoját. Hozzátette: ötkamionnyi szállítmányt küldenek, élelmiszereket, iparcikkeket – gyerekeknek különösképpen –, valamint kötszereket és gyógyszereket.

Azért tesszük ezt, mert nemcsak azokról kell gondoskodnunk, akik elmenekültek a háborúból, hanem azoknak is segítséget akarunk nyújtani, akik ott maradtak Kárpátalján vagy akár a Kárpátok túlsó oldalán

hangsúlyozta.

A miniszterelnök beszámolt arról is: látta Barabásnál a határátkelőhely munkáját, és ott is megfeszített erővel dolgoznak a rendőrök és a közigazgatási munkatársak. „Azt kell mondanom, hogy csodát tettek a magyarok” fogalmazott.

Úgy értékelt: fantasztikus összefogást látott az elmúlt három napban. Köszönetet mondott a rendőröknek, katasztrófavédelmi szakembereknek, civil szervezeteknek és az egyházaknak, valamint külön megköszönte a munkát az önkormányzati vezetőknek és dolgozóknak, hozzátéve, hogy az „áradat” elsőként az önkormányzatokra, az ő vállukra nehezedett a háború kezdetekor, és ők remekül helytálltak.

Orbán Viktor közölte azt is: megerősítik ezeket az átkelési pontokat. Szerinte jó esély van arra, hogy a következő hetekben is ilyen színvonalon tudják folytatni a munkát.

Borítókép: Orbán Viktor határszemlét tartott (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Orbán Viktor a határon

Orbán Viktor a barabási segítőponton tájékozódott

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.