Óriás élőképpel hívta fel a figyelmet a háborús menekültek támogatására az Ökumenikus Segélyszervezet a Vivicittán

A Telekom Vivicittá 2022 hét végi futóverseny szombati napján óriás élőképes figyelemfelhívó akciót szervezett a Margitszigeten az Ökumenikus Segélyszervezet, melybe a versenyen indulók mellett a szervezet önkéntesei, köztük Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó is bekapcsolódott – olvasható az Ökumenikus Segélyszervezet közleményében. A látványos esemény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a háború elől menekülők megsegítésére.

Magyar Nemzet
2022. 03. 26. 16:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a kezdetektől fogva segíti az orosz–ukrán háború elől menekülőket. Jelentős magyarországi szerepvállalása mellett összesen tíz ukrán régióban – köztük Kárpátalján – támogatja többek között élelmiszerrel, higiénés eszközökkel, gyógyszerrel, szállásadással, információval, pszichoszociális támogatással, hivatalos ügyek intézésével, tolmácsolással az otthonuk elhagyására kényszerülőket.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a verseny mindkét napjára saját sátorral települ ki (22-es), ahol közösségi játékok szervezése mellett lehetőséget biztosít a rendezvényen résztvevők számára, hogy bankkártyával vagy készpénzzel adományozzanak. A szolidaritásukat kifejező támogatónak egy, az összefogást jelképező karkötővel mondanak köszönetet az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei – olvasható a közleményben.

Felhívják a figyelmet, hogy a segélyszervezet hosszú távú segítségnyújtásra készül, így folytatja adománygyűjtését a 1353-as adományvonalon, illetve a www.segelyszervezet.hu oldalon feltüntetett valamennyi formában.  

Borítókép: Óriás élőképpel hívta fel a figyelmet a háborús menekültek támogatására az Ökumenikus Segélyszervezet a Vivicittán (Fotó: MÖS/Fekete Dániel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.