Karácsony megint a pénzhiányra panaszkodott

A fővárosi önkormányzat borzasztó nehéz helyzetben van – erről Karácsony Gergely beszélt az Inforádió Aréna című műsorában. Miközben folyamatosan arról beszél, hogy nincs elég pénze a fővárosnak, nagy apparátusra, fizetésemelésekre és extra juttatásokra mégis jut forrás – idézi az M1 híradójának adását a Híradó.hu.

Forrás: Hirado.hu2022. 04. 30. 21:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem lehet tudni, hogy mit hoz a holnap, a fővárosi önkormányzat borzasztó nehéz helyzetben van – fogalmazott Karácsony Gergely az Inforádió Aréna című műsorában pénteken.

Három dolgot tudok mondani: pénz, pénz, pénz. Illetve annak a hiánya.

„Karácsony Gergely a főváros legfőbb problémaforrásának ismét a pénzt, illetve annak hiányát jelölte meg, miközben arról beszélt, a főváros az anyagi csőd szélén áll” – olvasható az oldalon.

A főpolgármester elmondása szerint a főváros költségvetéséből 50-60 milliárd forint hiányzik éves szinten. Azt mondta, hogy a főváros vezetése kitart a közösségi közlekedés működtetése mellett, de szerinte arra sincs elegendő forrás, ahogyan számos más fővárosi feladatra sem.

Hiányzik éves szinten 50-60 milliárd forint. Hogyha mi az iparűzésiadó-bevételünket 100 százalékban beletolnánk, tulajdonképpen a tömegközlekedés finanszírozásába, akkor se lenne elég. És akkor még nem világítottam ki az utcákat, nem nyírtam le a füvet, nem vittem el a szemetet.

Tavaly nagy port kavart, amikor kiderült, hogy miközben a főváros több pontján „Méhlegelő” feliratú táblákat helyeztek ki a gazos és nem karbantartott zöldterületekre – ezzel jelentősen csökkentve a főváros által kaszálandó területet, mégis jelentősen, több mint húszmillió forinttal nőttek a kaszálásra fordított kiadások.

De sorra jelentek meg cikkek a sajtóban arról is, hogy ellepheti a szemét Budapestet, miután a Karácsony Gergely vezette főváros, csaknem kétmilliárd forinttal csökkentve a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. büdzséjét, háromezer zöld kukát szereltet le.

Bár Karácsony Gergely rendszeresen a főváros csődjéről beszél, jutalmakra és apparátusra mégsem sajnálta a pénzt: a korábbi három helyett öt főre emelte a főpolgármester-helyettesek számát, akiknek fejenként havonta több mint egymillió forint jár a pozícióért – hívja fel a figyelmet a Karácsony által elmondottak visszásságára a Híradó.hu.

Budapest vezetőinek ráadásul bőkezűen jutalmakat is osztogatott, tanácsadóinak pedig jelentősen emelkedett a fizetésük. A Magyar Nemzet által kikért dokumentumok alapján ugyanis Karácsony Gergely tanácsadói között akadtak olyanok, akiknek ötven vagy akár száz százalékkal is nőtt a havi apanázsuk.

Mindeközben Karácsony Gergely főpolgármesterként a kerékpársávokra sem sajnálta a pénzt. Anélkül, hogy erről megkérdezte volna a fővárosiakat, Budapest legforgalmasabb útjaira kerékpársávokat festett, ezzel óriási dugókat okozva.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Karácsony Gergely az Inforádió műsorában (Fotó: Híradó.hu/M1 Híradó/Inforádió)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.