időjárás 4°C Balázs 2023. február 3.
logo

Kormányszóvivő: Mindenkit megillet a kérdezés lehetősége

Máté Patrik
Forrás: Facebook
2022.04.29. 16:05 2022.04.29. 19:54
Kormányszóvivő: Mindenkit megillet a kérdezés lehetősége

„A Kormányinfó egy olyan fórum az újságírók és a kormányzat között, ahol a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a kormányszóvivő rendszeresen a sajtó rendelkezésére áll, ahol azok munkatársai bármilyen témában kérdezhetnek” – közölte Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben, arra reagálva, hogy a tegnapi Kormányinfón az RTL Klub riportere nem vette figyelembe a sajtótájékoztató időbeli kereteit. 

A kormányszóvivő kiemelte, hogy mivel mindenki számára véges az idő, ezért illik keretet szabni minden sajtótájékoztatónak.

„Ugyanúgy, ahogy a műsoroknak, vagy éppen a munkaidőnek is van eleje és vége, a Kormányinfóknak is van egy szűknek nem mondható 2 órás időkerete” – húzta alá Szentkirályi.

A legutóbbi alkalommal az RTL Klub riporterének a 8. kérdése után jeleztem, hogy mást is megillet a kérdezés lehetősége, hiszen a teremben ülő összes újságírónak ugyanolyan fontosak a kérdései, mint az RTL Klubé. Mostanra meg már több helyen olvasom, hogy »az RTL riportere csak egyetlen kérdést tehetett fel a Kormányinfón« vagy, hogy »Belefojtotta a szót az RTL Híradó tudósítójába a Kormányinfón a kormányszóvivő«, »Szóváltás a Kormányinfón – Nem tehette fel kérdéseit az RTL Klub riportere«. Ezzel szemben a valóság az, hogy 11 kérdést tehetett fel az RTL munkatársa.

– jegyezte meg a kormányszóvivő.

A kormányinfón történtek után az ellenzéki Index azzal a címmel közölt cikket, hogy „Az RTL riportere csak egyetlen kérdést tehetett fel a Kormányinfón”, ám érdekes módon a cikk már ne elérhető az ellenzéki portálon. Mellettük a media1.hu portál is azt a valótlanságot állította, hogy belefojották volna a szót az RTL riporterébe, míg a baloldalhoz közeli Hírklikk egyenesen azt írta, hogy nem kérdezhetett az RTL munkatársa.

Borítókép: Kormányinfó (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.