Simicskó István: A haza védelme Közép-Európa közös nevezője

A Honvédelmi Sportszövetség elnöke szerint a honvédelmi sportversenyek a tisztelet kultúráját építik.

Magyar Nemzet
2022. 04. 13. 20:12
SIMICSKÓ István
Balatonakarattya, 2022. április 13. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke beszédet mond a Nemzetközi Kadét Kupa és Országos Haditorna Verseny záróünnepségén Balatonakarattyán 2022. április 13-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok középiskolás diák van Magyarországon, Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Romániában és Szerbiában, akik azon a közös nevezőn vannak, hogy hazájuk védelme mindenekfelett – hangoztatta a Honvédelmi Sportszövetség elnöke szerdán Balatonakarattyán.

Simicskó István a 2022. évi Országos haditornadöntő és Nemzetközi Kadétkupa díjkiosztóján úgy fogalmazott,

igazi értelmet ad életünknek hazánk biztonságát szolgálni.

Úgy vélte, ez lesz mindig is a legfontosabb, amíg emberek élnek a Földön, még akkor is, ha a globalizáció megpróbálja elvenni a nemzettudatot, az értékeket és a hagyományokat.

Az elnök szerint ha a fiatalok tisztában vannak saját nemzetük értékeivel, tisztelik kultúrájukat, akkor ezen keresztül tisztelni tudják más nemzetek nemzeti érzéseit is, ezért a honvédelmi sportversenyekkel a tisztelet kultúráját építik.  

Borítókép: Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke beszédet mond a nemzetközi kadétkupa és országos haditornaverseny záróünnepségén Balatonakarattyán 2022. április 13-án. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.