Szokatlanul sok migráns ellen kellett intézkedniük a magyar rendőröknek

A rendőrök május 8-án összesen 488 határsértőt tartóztattak fel és 281 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben – áll a Police.hu oldalán.

Forrás: Police.hu2022. 05. 09. 7:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.
  • Bács-Kiskun megyében a rendőrök 21 esetben összesen 137 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Csikéria, Kunbaja, Bácsborsód, Homorúd, Tompa, Gara, Kelebia, Hercegszántó és Vaskút közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 37 esetben összesen 326 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Kübekháza, Makó, Szeged, Ásotthalom, Mórahalom és Ruzsa közigazgatási területén.
  • Pest megyében 2 esetben, Inárcs és Cegléd közigazgatási területén 25 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott migránsok algériai, szír, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, líbiai, szomáliai, tunéziai, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat. Személyazonosságukat, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, így a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Bács-Kiskun megyében 11, Csongrád-Csanádban 8 esetben a rendőrök összesen 281 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben, 4 esetben embercsempészés és 2 alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – írja a Police.hu.

Borítókép: Migránsok Bács-Kiskun megyében (Fotó: Police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.