A baloldal előbb bízná a gyermekeket LMBT-szervezetekre, mint a védőnőkre

Rétvári Bence szerint Márki-Zay kijelentése a baloldal családtámogatásokat megnyirbáló nyilatkozatainak és intézkedéseinek sorába illeszkedik bele.

2022. 06. 02. 15:21
null
2021.10.23. Budapest Egységben a szabad Magyarországért! Október 23-i ellenzéki gyűlés Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost képen: Jakab Péter, a Jobbik elnöke, Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely főpolgármester, Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke Fotó: Máté Krisztián
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péter védőnői szolgálatot megszüntetni akaró kijelentése sajnos beleilleszkedik a baloldal családtámogatásokat megnyirbáló nyilatkozatainak és intézkedéseinek sorába

 hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet kérdésére a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, jelezve: a baloldali összefogás bukott miniszterelnök-jelöltje már korábban is a családi adózás rendszerének megváltoztatásáról és az ingyenes tankönyvrendszer átalakításáról beszélt, sőt szövetségeseivel együtt az otthonteremtési programhoz is hozzányúlt volna. 

Rétvári Bence szerint ez azt jelenti, hogy a baloldal ahogy kormányzása alatt megszüntette a családi adókedvezményt, csökkentette a gyes időtartamát, tizenötször emelte a rezsi árát és devizahitel-csapdába taszította a lakásvásárló családokat, később pedig a parlamentben a családvédelmi intézkedéseket támadta most is elvenné a családtámogatásokat, illetve a világszerte elismert magyar védőnői hálózatot is beszántaná. 

Ezek alapján úgy tűnik, hogy a baloldal előbb bízná a gyermekeket LMBT-szervezetekre, mint a védőnőkre. A gyermekvédelmi törvényt ugyanis nem szavazták meg, a 107 éves múltra visszatekintő, hungarikumnak számító védőnői szolgálatot, amely Európában egyedülálló módon nyújt segítséget a családok számára, viszont bezáratnák

 – mutatott rá a kormánypárti politikus.

Miként lapunk is megírta, Márki-Zay Péter a védőnői hálózat fejlesztése helyett a teljes szakma megszüntetésének ötletével állt elő a kampány során. A DK-s Arató Gergely, aki a történteknél szintén jelen volt, ekképpen idézte fel Márki-Zay Péter szavait: 

Amikor a védőnői hálózat fejlesztéséhez értünk, Márki-Zay azt mondta, hogy azt nem fejleszteni, hanem leépíteni kell, mert ez egy haszontalan  hungarikum – szó szerint ezt mondta –, szerinte középosztálybeli családok anyukái kávézgatnak a sok pénzért fizetett védőnőkkel, ezért ennek semmi értelme.

A hódmezővásárhelyi polgármester kijelentéseire válaszul a Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége tegnap közleményt adott ki, amelyben részletesen bemutatták a védőnők tevékenységét és szerepét a kismamák és az édesanyák életében, valamint felszólították Márki-Zayt, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot a munkájukat hivatástudattal végző védőnőktől. A bukott miniszterelnök-jelölt ugyanakkor a közösségi oldalán cáfolta Arató Gergely szavait, továbbá hangsúlyozta, hogy ő nemhogy megszüntetni, hanem fejleszteni akarta a védőnői hálózatot.

Borítókép: Jakab Péter, a Jobbik elnöke, Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely főpolgármester és Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke (Fotó: Ripost/Máté Krisztián)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.