Hétvégén sem pihenhetnek a határőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. június 25-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 495 határsértőt tartóztattak fel, és 257 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – számolt be róla a Police.hu.

Forrás: Police.hu2022. 06. 26. 8:02
null
Ásotthalom, 2021. szeptember 1. A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen rendõrök járõrõznek az ideiglenes biztonsági határzárnál a magyar-szerb határon, Ásotthalomnál 2021. szeptember 1-jén. Ezen a napon Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója sajtótájékoztatót tartott az ideiglenes biztonsági határzárnál, amelyen elmondta, hogy jelentõsen emelkedett idén a határsértõk száma 2020-hoz képest. A határsértõk többsége már nem szír, hanem afgán állampolgárnak vallja magát. MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs Fotó: Vadnai Szabolcs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség az alábbi adatokat közölte vasárnap a hivatalos honlapján:

  • A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök húsz esetben összesen 88 határsértőt tartóztattak fel  Balotaszállás, Csikéria, Bácsbokod, Kelebia, Kiskunhalas és Kisszállás közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 43 esetben összesen 357 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Röszke, Öttömös, Szeged, Ruzsa, Tiszasziget és Szatymaz közigazgatási területén.
  • Budapesten és Tatabányán négy-négy, Győrben 12, Inárcson összesen 30 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 17 esetben összesen 257 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében öt esetben 74 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 12 esetben 183 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt négy, közokirat-hamisítás miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

 

Több mint százhatvan határsértő egy éjszaka alatt Csongrád-Csanád megyében

A magyar rendőrök cseh és osztrák kollégáikkal, valamint a polgárőrökkel együttműködve több csoportban 163 határsértőt tartóztattak föl Csongrád-Csanád megyében, és elfogtak egy embercsempészt vasárnapra virradó éjszaka – közölte a rendőrség a honlapján.

A Tiszasziget, Mórahalom, Ásotthalom és Szeged-Gyálarét külterületén feltartóztatott csoportok tagjai ellenőrzésük során szír, pakisztáni, afgán, tunéziai, és indiai állampolgárnak vallották magukat.

A rendőrök a polgárőrökkel együttműködve hajnali 4 után Pusztamérges külterületén ellenőriztek egy lengyel gépjárművet, melyet egy ukrán férfi vezetett. A jármű átvizsgálása során tíz határsértőt találtak, akik magukat pakisztáni, indiai és afgán állampolgárnak vallották. A 23 éves ukrán férfit előállították, ellene embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Borítókép: Rendőrök járőrőznek a magyar–szerb határon, Ásotthalomnál (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.