Meghalt a tomajmonostorai óvodabuszban felejtett négyéves kislány

Az orvosok napokon keresztül küzdöttek a gyermek életéért.

Magyar Nemzet
Forrás: Blikk2022. 06. 10. 12:07
null
2020.05.10. Budapest Kásler MIklós új mentőautókat ad át a Markó utcai mentőállomáson. mentő, metőautók, Győrfi Pál. Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt az a négyéves kislány, akit szerdán egy gyermekeket szállító kisbuszban felejtettek Tomajmonostorán – tudta meg a Blikk. A lapnak a szülők megerősítették a halálhírt.

 Kardos József, az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei vezető mentőtisztje az MTI-nek akkor megerősítette: a mentők a kislányt életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel vitték kórházba, Debrecenbe. A Debreceni Egyetem (DE) sajtószolgálatának péntek délutáni közleménye szerint: az intenzív osztály szakemberei mindent megtettek, hogy megmentsék a kislány életét, de a legmagasabb szintű ellátás ellenére a gyermek meghalt.

A busz a helyi óvodába vitte a gyerekeket, leszálláskor pedig nem vették észre, hogy a kislány a járműben maradt, aki ezután nyolc órán keresztül volt az átforrósodott buszban. Amikor megtalálták a kislányt, már életveszélyben volt, a mentők legalább egy órát küzdöttek azért, hogy az állapotát stabilizálják, majd mentőhelikopterrel szállították a debreceni kórházba, ahol az orvosok napokon keresztül küzdöttek az életéért.

A karcagi rendőrkapitányság még szerdán indított nyomozást foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt, és egy ötvenhat éves kunhegyesi lakost hallgattak ki gyanúsítottként. Az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja az eljárást.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.