Zűrzavar az MMM-nél: Márki-Zay könyvelőt keres, Kész Zoltán is reagált

Továbbra sem számolt el a kampánypénzekkel Márki-Zay Péter, ráadásul az ATV-ben azt mondta, hogy még csak most keres könyvelőt. Kész Zoltán korábban attól tette függővé maradását a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségében, hogy Márki-Zay még májusban rendesen elszámol-e a kampánypénzekkel.

Forrás: Mediaworks-Hírcentrum2022. 06. 15. 16:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péter bizalmi embere, Kész Zoltán május 20-án írt egy nyílt levelet a baloldal volt miniszterelnök-jelöltjének. Ebben azt állította, hogy az adományozók által egyértelműen választásra adott támogatásokat nem erre a célra felhasználni lopásnak minősül.

Csaknem hárommilliárd forintból kampányolt az ellenzék, az adományokból pedig mintegy kétmilliárd jöhetett össze. Ezt még május 23-án mondta Márki-Zay Péter a Mediaworks–Hírcentrumnak. Sőt a baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje akkor azt is megígérte, hogy május végéig elszámolnak ezzel az összeggel. 

De a szivárványkoalíció bukott miniszterelnök-jelöltje azt is leszögezte, hogy a többmilliárdos kampánypénz maradványát nem tudják, és nem is akarják visszaadni az adományozóknak.

Ehhez képest Márki-Zay június 14-én az ATV-ben még mindig arról beszélt, hogy az elszámolás folyamatban van. Úgy fogalmazott, hogy nem tudják fizetni a könyvelőket, és azok a kampány végeztével már egyébként sem dolgoznak a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak (MMM). Ugyanakkor a baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje ismét önellentmondásba keveredett, hiszen a műsorvezető egy másik kérdésére már azt válaszolta, hogy mégis tudnak fizetni a könyvelésért.

Kész Zoltán egyébként májusi Facebook-bejegyzésében azt is kilátásba helyezte, hogy ha Márki-Zay májusig nem tud elszámolni a pénzekkel, akkor nem marad a MMM elnökségi tagja. 

A Mediaworks–Hírcentrum utolérte telefonon Készt, aki azonban nem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Ripost/Máté Krisztián)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.