A Momentum szerint nem a háború miatt van ekkora infláció

Káoszkormányzásról beszélt mai napirend előtti felszólalásában Bedő Dávid.

2022. 07. 12. 10:57
Bedő Dávid a Momentum országgyűlési képviselője Fotó: Bedő Dávid Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Forintválság, két számjegyű infláció és súlyos megélhetési válság tombol az országban – magyarázta mai napirend előtti felszólalásában Bedő Dávid. A Momentum képviselője azt próbálta bizonygatni szónoklatában, hogy egyes kormánytagok nyilatkozatai egymásnak mondanak ellent. 

Bedő szerint kormányzati káosz van, és jelezte, hogy 

nem fogadja el a kormány azon álláspontját sem, amely szerint háborús infláció van, hiszen az áremelkedések már a fegyveres konfliktus kitörése előtt elkezdődtek.

– A káoszkormány kinyírja a katát – tért rá az aktualitásra felszólalásában Bedő Dávid. A momentumos politikus szerint gyakorlatilag megszűnik a kata. Felhívta a figyelmet arra, hogy Parragh László iparkamarai elnök szerint kissé erős lett az adónem módosításáról szóló előterjesztés. 

Bedő szerint a kormánypártok a középosztály létét fenyegetik, őket támadják a kata átalakításával.

– Az egyetlen megoldás a törvény visszavonása – jelezte zárásként Bedő Dávid.

Dömötör Csaba államtitkár válaszában rámutatott: világos összehasonlítási alap áll rendelkezésünkre, a mostani válsághelyzetet érdemes összevetni a 14 évvel ezelőtti, 2008-as válsággal. Most 7 százalékkal növekedett a gazdaság, 2008-ban ennyivel csökkent. Most béremelések vannak, akkor bércsökkenés volt. A munkanélküliség most 4 százalékos, akkoriban 12 százalékos volt. Dömötör Csaba szerint a bérek növekménye jelenleg fölötte van még a háborús inflációnak is.

Az államtitkár jelezte; érti, hogy a Momentum miért próbálja tagadni, hogy háborús infláció van, és azt sem tartja meglepőnek, hogy ellenzékből minden rosszért a kormányt hibáztatják, de azt kérte tőlük, hogy azt ne állítsák, hogy csak Magyarország néz szembe gazdasági kihívásokkal.

A kormánypárti politikus néhány európai példával szemléltette, hogy milyen energiaválság van kibontakozóban Nyugat-Európában.

– Súlyosan korlátozni kell az életet nyugaton, ennek oka a háború, és az elhibázott brüsszeli szankciós politika

– hangsúlyozta Dömötör Csaba.

A katával kapcsolatos aggodalmakra válaszul az államtitkár jelezte, hogy a baloldal választási programjában szerepelt adóemelés, és a családi adókedvezmény elvonása. 

Borítókép: Bedő Dávid Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.