Körözött terrorista is lehetett a lövöldöző migránsok között Szabadkán

Nagy a nyugtalanság a szerbiai városban a reggeli, migránsok közötti véres leszámolás után. Az észak-bácskai körzetvezető ígéretet tett, hogy többé nem lesz lövöldözés az erdőben, ennek ellenére a helyiek is attól tartanak, hogy már nem élhetnek biztonságban saját otthonaikban – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2022. 07. 02. 19:34
Körözött terrorista is lehetett a lövöldöző migránsok között Szabadkán _ FORRÁS: V4NA
Körözött terrorista is lehetett a lövöldöző migránsok között Szabadkán _ FORRÁS: V4NA Forrás: V4NA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Békére és nyugalomra intenek a politikusok

Soha többé nem fordulhat elő a szombati leszámoláshoz hasonló eset Szabadkán. Ezt mondta a helyszínen az észak-bácskai körzetvezető, aki arra kérte a szabadkaiakat, hogy maradjanak nyugodtak és őrizzék meg a hidegvérüket. Aláhúzta: a rendőrség végzi a munkáját, megőrzi a város békéjét.

Fotó: Pannon RTV

A körzetvezető azt is bejelentette, hogy gyakorlatilag befejeződött az erdő átvizsgálása, és ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy soha többé nem lesz ilyen lövöldözés.

Fotó: Pannon RTV

Napközben egyes információk arról szóltak, hogy több halott is lehet a lezárt erdőben. Újságírói kérdésre válaszolva aláhúzta: téves állításokról van szó, a hivatalos álláspont az, amelyet a kórház igazgatója közölt. Eszerint egy halott és hét sérült van.

További nem hivatalos információk szerint a szerb csendőrség egy körözött terroristát is őrizetbe vett a makkhetesi erdőben a migránsok között. Ezt azonban eddig hivatalosan nem erősítették meg.

Megfeszített tempóban dolgoztak a mentők és az orvosok

Egész nap mentőautók szirénázásától volt hangos az erdőből kivezető Majsai út. Az orvosi csapatok egymást váltva, teljes kapacitással működve szállították a sérülteket a közkórházba. Az első sebesülteket a reggeli órákban vették fel. Többeknél is műtétre volt szükség.

Az egészségügyi intézmény igazgatója a sajtónak részletesen beszámolt a sérültek állapotáról. Elmondta, mindannyian lőtt sérüléseket szenvedtek, bemeneti és kimeneti sebeket, valamint több belső szervi sérülést kellett ellátni.

Fotó: Pannon RTV

A lövöldözés hivatalosan egyetlen áldozata egy 20 és 30 év közötti férfi, akinek sem személyazonosságát, sem származási országát nem tudták megállapítani. A férfit megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta.

Fotó: Pannon RTV

A legsúlyosabb állapotban most egy 2006-os születésű, vagyis mindössze 16 éves lány van, P. M., aki iráni származású, őt szállították be elsőként, hat óra után a kórházba Medencetájon szenvedett lőtt sérülést, a belső szervei is károsodtak. Az orvosok azonnal megműtötték, állapota azonban továbbra is válságos.

A következő sérültet, egy 2001-es születésű férfit, F. M.-et egy órával később szállították be, ő szintén hastájon kapott lövést. Állapota súlyos. Nyolc órakor érkezett a következő sérült, az 1990-es születésű H. M., aki afganisztáni származású, és szintén súlyos hasi sérülést szenvedett. A következő órákban még több olyan migránst is beszállítottak, akiknek a kilétéről nincsenek információk vagy csak részleges adatokat tudni. A kórház igazgatója azonban megerősítette, hogy a sérültek között nincs rendőr és civil sem.

A kórházigazgató arról is beszélt, hogy a kórház és a mentőszolgálat teljes munkáját át kellett szervezni, ugyanis az erdőben történő események mellett a lakosság ellátását is meg kellett oldani, például egy szívrohamhoz is riasztották őket – a pácienst sikerült időben ellátni. Az intézményvezető egyúttal kiemelte az orvosok és mentők emberfeletti munkáját és azt, hogy a váratlan körülmények között is professzionálisan teljesítettek.

Fotó: Pannon RTV

Felháborodás és félelem Szabadkán

A V4NA Hírügynökség már korábban is beszámolt arról, hogy Szabadka érintett városrészében rengeteg a migráns. Folyamatosan vonulnak az erdőt és a központot összekötő úton.

Hálózsákokat és megrakott táskákat cipelnek magukkal, hogy utána az erdőben táborozzanak, az éj leple alatt pedig megpróbáljanak áttörni a magyar határkerítésen. Napokat, heteket is eltöltenek így az erdőben.

Rendszeresen hagynak maguk után szemetet, sőt személyes holmijukat is szétdobálják, ha már nem bírják cipelni. Ez látható a V4NA fotóin is.

A helyiek rettegnek, a gyerekeiket nem szívesen engedik az utcára. Pedig a migránsok útvonalán található Szabadka egyik legnagyobb iskolája, az erdő szélén pedig – ahol a mostani lövöldözés történt – óvoda is működik.

Testvéreim, mikor fogunk megszabadulni ettől a söpredéktől és kirúgni őket az országból? Remélem, a szabadkai rendőrség ezek után meggondolja magát, és megfelelően fog dolgozni!

Forrás: Subotica.com

Ilyen és, ehhez hasonló kommentárok jelentek meg a helyi szerb internetes oldalakon a szombat reggeli események után. A szerbiai lakosoknak elegük van a százszámra a városba érkező bevándorlókból - írja a V4NA.

Elkeseredettségükben a rendőröket hibáztatják, amiért nem érzik magukat biztonságban.

Forrás: Subotica.com

Szerbia lakosainak tilos fegyvert birtokolni és hordani, a migránsok viszont fegyverkeznek! A rendőrség azért van, hogy megvédjen minket? Hát tőlünk, adófizetőktől kapják a fizetést. És nektek, rendőröknek van feleségetek, gyereketek, nővéretek, anyukátok? Nyugodtan alszotok, tudván, hogy azzal, hogy elfordítjátok a fejeteket a problémától (migránsoktól), mindannyiunk biztonságát veszélyeztetitek?

– olvasható a kommentek között.

Az egyik olvasó pedig már a nyugat-európai no-go zónákhoz hasonlítja a magyar határ mentén lévő erdőt.

A rendőrségnek golyóálló mellényben kell bemennie az erdőbe? A francba is, mit értünk meg? A város tele van migránsokkal. Ki a bűnös? Ki vállalja ezért felelősséget a nép előtt?

Forrás: Subotica.com

Borítókép forrása: Pannon RTV

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.