időjárás 23°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Migránsháború a magyar–szerb határon: egy halott, sok sérült

Forrás: ORIGO.HU
2022.07.02. 17:24 2022.07.03. 07:40
Migránsháború a magyar–szerb határon: egy halott, sok sérült

Helyi információk szerint afgánok és pakisztániak csaptak össze szombat hajnalban a magyar határ közelében a szerbiai Szabadkánál. A lövöldözésben egy személy meghalt, többen súlyosan megsérültek, egy 16 éves lány válságos állapotban van – olvasható az Origo cikkében.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint több súlyos sérült van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

A Blic szerb hírportálnak nyilatkozva egy helyi lakos azt mondta,

afgán és pakisztáni migránscsoportok csaptak össze.

Információk szerint a migránsok késekkel és fegyverekkel támadtak egymásra a magyar határ közeli erdőben. A helyiek hajnalban fegyverropogásra lettek figyelmesek, és riasztották a rendőrséget.

A legfrissebb információk szerint több súlyos sérültet is kórházba szállítottak,

egy 16 éves lány életveszélyes állapotban van, és ketten meghaltak.

A helyiek beszámolói szerint a mentők folyamatosan szállítják a sérülteket, a szabadkai Makkhetes városrészt – amelynek a közelében történt a lövöldözés – a rendőrség lezárta, nem lehet sem elhagyni, sem belépni a területére.

Borítókép: Magyar rendőrök figyelik a vajdasági oldalon tartózkodó migránsokat a magyar–szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

Durvul a helyzet a déli határon

Határsértők hatvanfős csoportját tartóztatták fel Ásotthalomnál

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.