Murányi Levente is kilép a Jobbikból

Kilép a Jobbikból Murányi Levente volt alelnök, miután a párt Gyöngyösi Mártont választotta elnöknek. Az ’56-os forradalmár 17 év után döntött a távozás mellett. Megítélése szerint Gyöngyösi nemzetáruló, a Jobbik pedig egy katyvasz, ahol minden a pénzről szól.

2022. 07. 11. 18:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kilépek a Jobbikból, a kilépési szándékomat pedig jelzem a regionális igazgató felé – mondta a Magyar Nemzet megkeresésére Murányi Levente 1956-os forradalmár. 

A Jobbik korábbi alelnöke, országgyűlési képviselője 17 év után azt követően döntött a párt elhagyása mellett, hogy a kongresszus Gyöngyösi Mártont választotta meg a Jobbik elnökének. Murányi szerint ugyanis Gyöngyösi „nem is hazaáruló, több annál, nemzetáruló”. 

– Ez már nem az a Jobbik, amibe 17 évvel ezelőtt beléptem. A Jobbiknak már semmi köze a nemzeti párthoz, ez egy katyvasz. Minden a pénzről szól – mondta lapunknak Murányi, aki nemrégiben a Magyar Jelen nevű portálnak úgy nyilatkozott, Gyöngyösi Márton a nemzet ellensége. A volt alelnök a Jobbik mostani elnökét CIA-ügynöknek nevezte, és azt mondta, „az amerikaiak, ha úgy tetszik, a háttérhatalom embere”. – Hogy milyen rangban van, esetleg szabadkőműves vagy a Bilderberg-csoportnál van pozícióban, ezt én nem tudhatom, mert nincs rálátásom. De hogy úgy viselkedik, mint azok, az nyilvánvaló – szögezte le.

Murányi szavaira Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki embere a Facebookon úgy reagált, 

„szomorú látni, amikor az időskori demencia utoléri az 1956-os forradalom és szabadságharc emblematikus figuráit is és elborult elmével összevissza nyilatkozgatnak”. 

Szerinte Murányi méltatlanná vált a Jobbik-tagságra, és közölte, kezdeményezni fogja a volt alelnök kizárását a Jobbik etikai bizottságánál, ám erre nyilván nem lesz szükség, mivel Murányi Levente maga döntött a kilépés mellett.

Borítókép: Murányi Levente (fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.