időjárás 21°C Róbert 2023. június 7.
logo

Több mint tizenkétezren érkeztek Ukrajnából vasárnap

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.07.25. 09:05 2022.07.25. 09:43
Több mint tizenkétezren érkeztek Ukrajnából vasárnap

Az ukrán–magyar határszakaszon 6490 ember lépett be vasárnap Magyarországra, a román–magyar határon belépők közül pedig 6453-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek 

 –közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-vel.

A beléptetettek közül a rendőrség 356 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Mint írták: nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért. Vonattal 784 ember – köztük 322 gyerek – érkezett az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre – tudatta az ORFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a Police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – áll a közleményben.

 

Borítókép: Kárpátaljai menekültek érkeznek a magyar -ukrán határhoz az Ukrajnában kitört háború elől menekülve (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.