A ripacskirály Gyurcsány Ferenc ripacskodást emleget + videó

A bolsevik azzal vádolja ellenfelét, amit maga akar elkövetni, illetve amilyen ő maga.

Bákonyi Ádám
2022. 08. 05. 13:28
null
2021.06.07. Szentendre Gyurcsány Ferenc a DK elnöke lakossági fórumon vett részt Szentendre főterén. Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Andras Eberling
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc újra igazolja a bölcs mondást, miszerint a bolsevik azzal vádolja ellenfelét, amit maga akar elkövetni, illetve amilyen ő maga. 

A DK elnöke most éppen Orbán Viktor Dallasban elmondott nyitóbeszéde kapcsán buktatta le magát, hogy melyik akolban szocializálódott. A bukott miniszterelnök közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy „szégyenország lettünk”, Orbán beszédét pedig ripacskodásnak titulálta. 

Színpadember lett a magyar kormányfő. Játszik. Tetszeleg. Ripacskodik. Közben szégyenország lettünk. Ő tette ezt. Kell egy ország, ami a mi országunk. Vigyáz ránk. Kell egy ország, aminek fontosak vagyunk. Kell egy másik Magyarország

 – írta a DK elnöke úgy, hogy nagy szerencséjére nem szakadt rá a plafon. 

Ha ugyanis valakit ripacsnak, sőt valódi túlmozgásos ripacskirálynak lehet nevezi, az ő maga. 

Emlékezetes: Gyurcsány Ferenc 2006 februárjában, olcsó népszerűséghajhász módon szivárogtatta ki azt a videót, amelyen az Igazából szerelem című film egyik jelenetét utánozva, magát Hugh Grantnek képzelve táncolt a miniszterelnöki dolgozószobájában. A szekunder szégyenérzetet okozó, ripacskodó felvétel egyébként 2005-ben készült, amit Gyurcsány minden bizonnyal a közelgő választások miatt jelentetett meg, amikor már tudta, hogy a csőd szélére sodorta Magyarországot.

 Az, hogy ki a ripacs, itt tekinthető meg: 

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Éberling András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.