Újabb béremelést kapnak a rendvédelmi dolgozók

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára ismertette a részleteket.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 08. 16. 14:32
null
2022.07.27. Budapest Rétvári Bence Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A veszélyek korát éljük, elég a járványra, a migrációra, az energiaválságra vagy a háborúra gondolnunk. A veszélyek korában a biztonság mindig felértékelődik, ezért is döntött úgy a kormány, hogy a januári 10 százalékos béremelés után, és a februári 6 havi fegyverpénz után a rendvédelmi szervek hivatásos állományú dolgozói javára szeptember elsejétől egy újabb béremelés következik, amelynek keretében mindenkinek több mint 116 ezer forinttal fog nőni a fizetése – közölte a Facebook-oldalán megosztott videóban Rétvári Bence. 

 

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hozzátette: ez nemcsak a rendőrségnél dolgozókra terjed ki, készenléti rendőrségnél dolgozókra, helyi rendőrkapitányságnál dolgozókra vagy a TEK-esekre, hanem kiterjed például a katasztrófavédelemnél dolgozókra, így a tűzoltókra is, kiterjed az idegenrendészeti dolgozókra, kiterjed a büntetés-végrehajtásnál dolgozókra, tehát a börtönőrökre is, és kiterjed az Országgyűlési Őrség tagjaira is. 

 

– Ezeknek az intézkedéseknek pedig a teljes költségvetési fedezete 52 milliárd forint, amelyet a honvédelmi alapból biztosítunk – hangsúlyozta.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.