időjárás -1°C Mária 2023. december 8.
logo
A politikus hosszas unszolásra beszélt erről az ATV-ben

Ujhelyi megerősítette, hogy nincs jelentkező az MSZP társelnöki posztjára

Mediaworks-Hírcentrum
2022.08.05. 13:34 2022.08.05. 14:53
Ujhelyi megerősítette, hogy nincs jelentkező az MSZP társelnöki posztjára

Ujhelyi István, a szocialista párt EP-képviselője előbb kikerülte a kérdést az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy igaz-e a hír, miszerint senki nem akar indulni az MSZP férfi társelnöki posztjáért. Majd amikor mégis kénytelen volt válaszolni, akkor lényegében elismerte, hogy ez a helyzet.

– Ma arról ír a Magyar Nemzet, hogy még mindig nincs jelentkező az MSZP elnöki posztjára, társelnöki posztjára – mondta az ATV csütörtök esti Egyenes beszéd című műsorában a műsorvezető, majd arról kérdezte Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselőt, hogy igaz-e a hír.

Ekkor a politikus a kérdés megválaszolása helyett arról értekezett, hogy ő maga gőzerővel szervezi az úgynevezett Esély mozgalmat, amely nem fog párttá alakulni, viszont a magyar szociáldemokrácia megújítására törekszik. „Egymás után alakulnak ezek a szervezetek, ezek a körök. Várjuk a jelentkezését mindenkinek.”

Amellett, hogy Ujhelyi István kikerülte a kérdés megválaszolását, érdemes kontextusba helyezni mondatait, amelyek szerint „egymás után alakulnak a szervezetek” mozgalmán belül. Április végén az Index.hu-nak nyilatkozott az Esély mozgalomról, és ekkor arról is szót ejtett, hogy az alapszervezetek „akár a legkisebb településeken is egy-két emberrel létrejöhetnek”. Vagyis akár két-három tucatnyi ember beszervezése után azt is mondhatná, hogy létrehozott egy országos szervezetet, ha a tagok többsége más-más településről való.

Szerény javaslat

Ujhelyi elvtárs azt mondja, az MSZP változtasson nevet, akkor édesebb lesz a citrom a szájban.

– A kérdés az volt, hogy senki nem akar az MSZP társelnöke lenni. Ön mit tud erről? – kérdezte ismét az ATV műsorvezetője. – Olyan még nem volt ebben a pártban – mondta az EP-képviselő. 

Hozzátette: azért ez egy nagy, a legerősebb ellenzéki párt a szervezeteinek nagyságrendjét, az országos hálózatát nézve. Olyan még nem volt, hogy ne legyen jelentkező, úgyhogy biztos, hogy lesz.

Ezen utolsó mondatával Ujhelyi István lényegében megerősítette a Magyar Nemzet azon információit, hogy jelenleg nincs jelölt a párt férfi társelnöki posztjára, ám augusztus 20-a után ez a helyzet változhat, Nemény Andráson, Szombathely polgármesterén kívül bejelentkezhet még Harangozó Tamás, illetve Hiller István, a párt két országgyűlési képviselője is.

Ujhelyi István egyébként az ATV-ben arról számolt be, hogy szerinte bár Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter vezetésével sikerrel tárgyalhat a kormány Brüsszellel, azonban az uniós pénzek nem fog megérkezni hazánkba a jogállamisági eljárás miatt.

Borítókép: Ujhelyi István (Fotó: Kovács Attila)

Vákuum

Ujhelyi István arról tájékoztat, a Fidesz körül elfogyott a levegő. A kommentelő viszont úgy látja, a vá­kuumos Pityunak lenne szüksége lélegeztetőgépre.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.