A borongósabb idő a hangulatunkat is negatívan befolyásolhatja

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 21 és 26 Celsius-fok között valószínű.

Forrás: Met.hu/Köpönyeg2022. 09. 03. 7:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország nagyobb részén a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre és döntően csapadékmentes időre számíthatunk. 

Ugyanakkor az északkeleti, keleti határ mentén gyenge, csepergő eső továbbra sem zárható ki, és a felhőzet is csak lassan szakadozik – írja a Met.hu.

A déli szél az Alpokalja térségében élénkülhet meg. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 21 és 26 Celsius-fok között valószínű, de a felhős északkeleti, keleti határ mentén néhány fokkal hűvösebb is lehet.

 Késő este többnyire 13, 18 Celsius-fok várható.

Forrás: Met.hu

Nyugat felől vastagabb felhők sodródnak fölénk, és az éjszaka második felében a nyugati megyékben záporeső, esetleg zivatar is előfordulhat. 

A szélcsendes tájakon köd, illetve rétegfelhőzet képződhet.

A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 Celsius-fok között alakul, de a derült, szélcsendes hidegre érzékeny helyeken néhány fokkal hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Mai napon fronthatás nem terheli szervezetünket – írja a Köpönyeg.

A frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. 

A reggeli órákban érezhető hűvösebb idő miatt az arra érzékenyeknél az ízületi fájdalmak felerősödhetnek, továbbá a korábbi műtétek és csonttörések helyén is fájdalom jelentkezhet. A borongósabb idő a hangulatunkat is negatívan befolyásolhatja. 

Sokaknál figyelemzavar és nyugtalanság léphet fel, ami növelheti a közúti balesetek kockázatát is.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.