időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

A nemzetbiztonsági bizottság elé kerülhet a kampánypénzbotrány

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.09.22. 17:16 2022.09.22. 21:05
A nemzetbiztonsági bizottság elé kerülhet a kampánypénzbotrány

– A kormánypártok frakcióvezetői kezdeményezni fogják, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága tekintse át a baloldali pártok külföldi kampánytámogatásának ügyét – közölte Kocsis Máté a kormánypártok közös frakcióülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón csütörtökön Balatonalmádiban.

 

– Az elmúlt harminc évben nem volt példa arra, amit a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter óvatlanul vagy szándékosan tett, és teljesen nyilvánvalóan beismerte a közvélemény előtt, hogy a kampányához több milliárd forint támogatás érkezett külföldről 

 

– fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője. Szerinte az elmúlt harminc év egyik legdurvább ilyen típusú politikai botrányával állunk szemben. Kocsis Máté jelezte: törvény tiltja, hogy a pártok külföldről fogadjanak el támogatásokat.

Mint ismert, Márki-Zay Péter, a baloldal bukott miniszterelnöke maga ismerte be, hogy százmilliók érkezhettek az országgyűlési választás kampányában a mozgalmához. Ráadásul Hódmezővásárhely polgármestere arról is vallott, hogy a támogatás egy Action for Democracy nevű amerikai alapítványtól érkezett, ami közvetlenül a magyar választás előtt jött létre és még a választási kampány után is kapott pénzt a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) a Soros Györgyhöz köthető szervezettől. Márki-Zay érvelése szerint az MMM nem párt, ezért a szervezet nyugodtan elfogadhat külföldről érkező támogatásokat.

Ahogy arról lapunk beszámolt, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok kihelyezett frakcióülése közben tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a Fidesz és a KDNP frakciói arra kérték a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt az energiaszankciók kérdésében.

Borítókép: Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, Hódmezővásárhely polgármestere (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.