Fidesz: Azok beszélnek, akik elvették a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat

A Fidesz szerint Gyurcsányék kormányzása a nyugdíjasok cserben hagyásáról szólt, most pedig azok beszélnek, akik elvették a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat.

Forrás: MTI2022. 09. 10. 16:04
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. május 20. Gyurcsány Ferenc, a DK vezérszónoka felszólal a különleges gazdasági övezetrõl és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló kormányzati elõterjesztés általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. május 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyobbik kormánypárt frakciója a DK alelnökének korábbi sajtótájékoztatójára reagált. Gy. Németh Erzsébet azt követelte, hogy a kormány hozza előre a novemberi nyugdíjemelést.

A Fidesz azt írta, hogy 

Gyurcsányék kormányzásakor nyugdíjemelés helyett még a 13. havi juttatást is elvették a 2,4 millió nyugdíjastól, 2006 és 2010 között pedig 4 százalékkal esett vissza a nyugdíjak értéke. 

Az időseket különösen rosszul érintette a sorozatos rezsiemelés is – tették hozzá.

„A baloldalnak az nem tetszik, hogy a Fidesz-kormány visszaadta a 13. havi nyugdíjat, és a többi között nyugdíj-kompenzációval és nyugdíjprémiummal segíti az időseket” – olvasható a közleményben.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.