időjárás 1°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Ismét csaknem 13 ezer menekült érkezett hazánkba

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu
2022.09.25. 09:58 2022.09.25. 10:01
Ismét csaknem 13 ezer menekült érkezett hazánkba

Az ukrán–magyar határszakaszon 6317-an, a román–magyar szakaszon 6404-en léptek be szombaton Magyarország területére – írta a Police.hu.
A menekültek közül 237 embernek állított ki a rendőrség ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.
Vonattal 112 személy, köztük 45 gyermek menekült Budapestre az ukrajnai háború miatt.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség továbbra is segíti az Ukrajnából vonattal érkezőket a Budapesti Polgárőrszövetséggel együtt. A rendőrök folyamatosan kapcsolatban állnak a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala és a segélyszervezetek munkatársaival.

Borítókép: Menekültek (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.