időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Több mint kilencezer menekült érkezett hazánkba tegnap Ukrajnából

Magyar Nemzet
2022.09.27. 10:47 2022.09.27. 11:39
Több mint kilencezer menekült érkezett hazánkba tegnap Ukrajnából

Az ukrán–magyar határszakaszon 4896-an, a román–magyar határszakaszon pedig 4322-en léptek be tegnap Magyarországra – írta a Police.hu. 
A beléptetettek közül 161 személynek állított ki a rendőrség ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 56-an, köztük 15 gyermek érkezett a fővárosba az ukrajnai háború miatt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon arról is tájékoztatott, hogy a Készenléti Rendőrséggel és a Budapesti Polgárőr Szövetséggel  együtt segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. 
A rendőrök folyamatosan kapcsolatban állnak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Borítókép: menekültek (Fotó: Kurucz Árpád)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.