A kormány tárgyal a pedagógus-szakszervezetekkel

Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkár november 7-én három órakor fogadja a sztrájkbizottságot.

Magyar Nemzet
2022. 10. 27. 10:06
null
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyeztetésre hívta a pedagógus sztrájkbizottság képviselőit november 7-én délután három órára a közoktatásért felelős államtitkár – jelentette be a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten. Az erről szóló levelet a vasárnapi budapesti diákdemonstrációt követően kapták Maruzsa Zoltántól – közölte Nagy Erzsébet.

A sajtótájékoztatót azt megelőzően tartották, hogy Budapesten élőláncot alakítottak diákok, szülők, pedagógusok és támogatóik az Egységes Diákfront kezdeményezésére. Nagy Erzsébet PDSZ-ügyvivő ma reggel, az élőláncos demonstráció előtt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy november 7-én fogadják a kormány képviselői a sztrájkbizottságukat délután három órakor, illetve ezt megelőzően a közoktatás helyzetéről szóló parlamenti vitanapra is sor kerül november 2-án.

Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezete alelnöke hozzátette még, novemberben újabb budapesti tüntetést terveznek, és úgynevezett demokráciaórákat is tartanának iskolákban. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mit és ki tanítana az úgynevezett demokráciaóra keretében.

A csütörtöki élőlánc egyébként a Margit híd – Nyugati tér – Király utca – Blaha Lujza tér – Üllői út – Petőfi híd – Móricz Zsigmond körtér – Villányi út (Alsóhegy utca) – Margit híd (budai hídfő) útvonalon jött létre. Ezzel egy időben a Margit hidat fellobogózták a pedagógusok melletti kiállás jelképeivel, a PDSZ és a PSZ zászlóival, valamint a mozgalom jelképévé vált, körbe zárt felkiáltó jelet ábrázoló lobogókkal.

Borítókép: élőlánc Budapesten (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.