időjárás 1°C Aranka 2023. február 8.
logo
A Fidesz szerint a baloldali városvezetés elmúlt hároméves teljesítménye egyenlő a nullával

Ellentmondásos pénzköltések és spórolások Miskolcon

Borsodi Attila
2022.10.14. 14:45
Ellentmondásos pénzköltések és spórolások Miskolcon

A városvezetés megbukott, bulikra, fesztiválokra és sportállásokra van, melegvizes fürdőkre, tömegközlekedésre és szépkorúakra nincs pénz Miskolcon

– jelentette ki péntek délelőtt megtartott sajtótájékoztatón a Fidesz–KDNP miskolci frakciószóvivője. Hollósy András szerint úgy tűnik, mára a baloldali városvezetés teljesen elveszítette a realitásérzékét. A kormánypárti politikus úgy véli: szakmaiatlan, átgondolatlan döntések hosszú sorozatát láthatták az elmúlt három esztendőben. – Végveszéllyel riogatnak, hogy nincs pénz, miközben újabb fesztivált és bulikat támogatnak. A Rocktoberfest egyik főtámogatója ugyanis a város cégeit tömörítő Miskolc Holding Zrt. Az a Miskolc Holding, amely Dubajba reptette a városvezetést, és legutóbb is sokmilliós luxusvacsorákat rendezett. Az a Miskolc Holding, amely a végveszélyre hivatkozva bezárta a fűtést nem igénylő melegvizes fürdőket, ahol például gyógytestnevelés is zajlik – emelte ki Hollósy András.

A politikus rámutatott arra, hogy nem a fesztiválokkal van baj, hiszen ez mindig is sokat jelentett a miskolciaknak.

– Azzal van a baj, hogy a baloldali városvezetés a csőd szélén tántorogva nem a legfontosabb dolgokkal foglalkozik. Nem értjük, hogy miközben a háromnapos bulira összesen 51 járatpár autóbuszt indítanak, addig csúcsidőben tömegnyomor van a buszokon és villamosokon, sőt helyenként csak óránként egyszer indul járat – fogalmazott a Fidesz–KDNP miskolci frakciószóvivője.

Hollósy András jelezte, több kérdésre választ várnak Miskolc és a városi cég vezetésétől.

Igaz-e, hogy sok tízmillió forint értékben támogatta a Miskolc Holding Zrt. a Rocktoberfestet? És mennyibe került a miskolciaknak az 51 rásegítő buszjárat? Ezek után pedig csak arra adjanak választ, hogy miként tudnak azoknak a családoknak, nyugdíjasoknak a szemébe nézni, akiktől megvonták a kikapcsolódási és gyógyulási lehetőséget a fürdők bezárása kapcsán? Hogy tudnak szemébe nézni azoknak a vállalkozóknak, akik arra kényszerültek, hogy bezárják a vendéglátóhelyeiket?

– sorolta a kérdéseket a kormánypárti önkormányzati képviselő. Kijelentette: a baloldali városvezetés elmúlt hároméves teljesítménye egyenlő a nullával. – A városvezetés megbukott. A miskolciak többet érdemelnek! – hangsúlyozta Hollósy András.

Borítókép: Hollósy András (a képen balra) szerint a városvezetés megbukott (Fotó: Fidesz, Miskolc)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.