időjárás 3°C Aranka 2023. február 8.
logo
Idősebb Lomnici Zoltán: Akinek segítségre van szüksége, mindig számíthat Béres Józsefre

Emberi Méltóságért díjat kap a neves gyógyszerkutató

Borsodi Attila
2022.10.13. 13:55 2022.10.13. 14:03
Emberi Méltóságért díjat kap a neves gyógyszerkutató

Emberi Méltóságért díjban részesül Béres József gyógyszerkutató, aki tudományos és jótékonysági tevékenységével érdemelte ki az elismerést – erről tájékoztatta lapunkat idősebb Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsa elnöke.

Béres József a díjat október 15-én, szombaton délután Budapesten veszi át idősebb Lomnici Zoltántól és Szunai Miklóstól, az Emberi Méltóság Tanácsa főtitkárától.

Idősebb Lomnici Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy a díjban azok részesülnek, akik sokat tesznek a közjó érdekében. Béres József díjazása kapcsán a lapunknak kiemelte, az elismerés nem tudományos díj, mert az Emberi Méltóság Tanácsa nem szakmai szervezet.

Elismerjük ugyanakkor Béres József közjóért tett odaadó tevékenységét és az áldozatos felelősségvállalását

– emelte ki idősebb Lomnici Zoltán. Hozzátette: számtalanszor előfordult a múltban, hogy ha valamilyen bajba jutott segítségre szorult, akkor Béres József és családja elsőként sietett a nehézséggel küzdők segítségére.

Az Emberi Méltóság Tanácsa által alapított Emberi Méltóságért kitüntetést eddig mások mellett Karikó Katalin, Kozma Imre atya, Törőcsik Mari, Kányádi Sándor, Jókai Anna, Böjte Csaba atya, I. Bartholomaiosz konstantinápolyi pátriárka és Wittner Mária is megkapta.

Borítókép: a néhai Wittner Mária 2016-ban vehette át a rangos elismerést (Fotó: Emberi Méltóság Tanácsa)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.