Emberi Méltóságért díjat kap a neves gyógyszerkutató

Idősebb Lomnici Zoltán: Akinek segítségre van szüksége, mindig számíthat Béres Józsefre

2022. 10. 13. 13:55
Emberi Méltóságért díjat kap 2016-ban Wittner Mária Forrás: Emberi Méltóság Tanácsa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberi Méltóságért díjban részesül Béres József gyógyszerkutató, aki tudományos és jótékonysági tevékenységével érdemelte ki az elismerést – erről tájékoztatta lapunkat idősebb Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsa elnöke.

Béres József a díjat október 15-én, szombaton délután Budapesten veszi át idősebb Lomnici Zoltántól és Szunai Miklóstól, az Emberi Méltóság Tanácsa főtitkárától.

Idősebb Lomnici Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy a díjban azok részesülnek, akik sokat tesznek a közjó érdekében. Béres József díjazása kapcsán a lapunknak kiemelte, az elismerés nem tudományos díj, mert az Emberi Méltóság Tanácsa nem szakmai szervezet.

Elismerjük ugyanakkor Béres József közjóért tett odaadó tevékenységét és az áldozatos felelősségvállalását

– emelte ki idősebb Lomnici Zoltán. Hozzátette: számtalanszor előfordult a múltban, hogy ha valamilyen bajba jutott segítségre szorult, akkor Béres József és családja elsőként sietett a nehézséggel küzdők segítségére.

Az Emberi Méltóság Tanácsa által alapított Emberi Méltóságért kitüntetést eddig mások mellett Karikó Katalin, Kozma Imre atya, Törőcsik Mari, Kányádi Sándor, Jókai Anna, Böjte Csaba atya, I. Bartholomaiosz konstantinápolyi pátriárka és Wittner Mária is megkapta.

Borítókép: a néhai Wittner Mária 2016-ban vehette át a rangos elismerést (Fotó: Emberi Méltóság Tanácsa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.