időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Fidesz–KDNP: Mindenki mondja el véleményét a nemzeti konzultáción!

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.10.03. 15:26 2022.10.03. 15:34
Fidesz–KDNP: Mindenki mondja el véleményét a nemzeti konzultáción!

Míg a brüsszeli szankciós politikát a Fidesz–KDNP ellenzi, addig a baloldal támogatja, ezért fontos, hogy ebben a mindannyiunkat érintő kérdésben egységet teremtsünk, ezért a Fidesz–KDNP arra kér mindenkit, hogy mondja el véleményét a nemzeti konzultáción – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója videónyilatkozatában.

Hollik István szavai szerint Brüsszel korábban azt ígérte, hogy az energiaszektorra nem terjesztik ki a szankciókat, mégis megtették, és bevezették az olajembargót. „Az elhibázott brüsszeli szankciók miatt az energia ára az egekbe szökött, és ez megnehezíti minden európai állampolgár életét, miközben mások nyerészkednek a szankciókon” – fogalmazott.

 

Úgy folytatta, mára világossá vált, hogy a szankciók nem működnek: a háborúnak nem vetettek véget, miközben minket gazdaságilag tönkretesznek. Ennek ellenére Brüsszel szankciós terveit a magyar baloldal aktívan támogatja – mondta Hollik István. 

 

Példaként említette – a Párbeszéd volt európai parlamenti képviselőjének korábbi nyilatkozatát idézve –, hogy Jávor Benedek szerint le kell állítani a gázszállításokat, és „az Oroszországra kivetett szankciók által okozott magasabb költségeket az embereknek kell megfizetniük”.

 

Mi ezzel nem értünk egyet

 

– tette hozzá a kormánypárt kommunikációs igazgatója.

A szankciók tekintetében tehát politikai vita van: míg mi, a Fidesz–KDNP ellenezzük, addig a baloldal támogatja a szankciókat – foglalta össze Hollik István. Fontos azonban, hogy ebben a mindannyiunkat érintő kérdésben egységet teremtsünk, ezért kérünk mindenkit, hogy töltse ki a szankciókkal kapcsolatos nemzeti konzultációt – zárta szavait.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára vasárnap azt mondta az Oroszországot sújtó európai szankciókkal kapcsolatos nemzeti konzultációról, hogy a kérdések véglegesítése még zajlik, de várhatóan október közepétől érkeznek majd a kérdőívek, amelyeket online és postai úton is vissza lehet küldeni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bach Máté)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.